Lek aan CV-ketel Remeha Tzerra M 28c CCS

Casaragi

  • #1
Beste allemaal, hier in deze form is nog ergens een zelfde lek besproken van deze ketel echter, deze lek bij ons hier, bevindt zich enkel aan de onderkant van de ketel. Binnen in de ketel kan ik geen vocht bespeuren! De vraag is eigenlijk waarvoor dit item dient? Is dat een soort afvoer? Je hebt de mogelijkheid om die klip er vanaf te halen. Ik heb het nog niet gedaan maar kan iemand me vertellen wat de functie hiervan is?
Heel erg bedankt allemaal!

IMG_0100.jpg IMG_0099.jpg
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou toch eens goed in de ketel kijken want ik zie ook roest sporen op het wit van de ketel, waarschijnlijk lekt er iets anders. Het dopje wat je ziet is een aansluiting voor een expansievat. De export versies van de Remeha ketels hebben een in gebouwd of achter gebouwd plat expansievat. Deze wordt dan doormiddel van een flexslang aangesloten op die aansluiting.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
kijk maar eens achter de pomp, deze zit op een kunstof hydroblok geschroefd grote kans dat er hier een scheurtje inzit
 

Casaragi

  • #4
Beste Wilibald en Marcn.88(moderator),

dank jullie beiden voor het snel antwoorden! Wilibald, ik heb nog even de onderkant geïnspecteerd en helaas het is echt geen roest hoor! Ik keek nog even terug op de doorgestuurde foto's en inderdaad, ik zou ook besluiten dat het roest is, maar dat is het helemaal niet. En binnen in de ketel zelf is er helemaal geen vocht te zien. Het gaat enkel rond de aansluiting aan de onderkant. (zoals bij de vorige foto's te zien.). Nog even dit: de druk op de ketel is al 1 bar gezakt na amper 2 dagen. Dus er is wel redelijk wat verlies van water ondanks dat ik in de ketel, zoals juist aangegeven, niks te bespeuren is. Het water vang ik op in een schaaltje.
Zoals Wilibald vermelde zou dit een aansluiting zijn voor een extern expansievat. Maar ik heb de indruk dat het daar toch ergens te doen is, logisch ook!
Ik vermoed dat de hydroblok, datgene is dat net achter en tegen de pomp bevestigd is, toch? Bij dit toestel heb ik de indruk dat de hydroblok bevestigd is met 4 inbusbouten die je langs de voorkant van de pomp kan vastschroeven. Ben ik juist?
Wat ik ook vaak hier tegenkom is dat na een bezoek van een installateur voor controle ketel en hier ook na het vervangen van de driewegkraan, de lek is ontstaan. Dus dit is toch iets wat niet zou mogen gebeuren.
Ik wacht nog geduldig op jullie antwoorden, maar dank jullie alvast heel erg bij voorbaat.
Mvg,
Stefan(casaragi)

IMG_0104.jpg
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #5
Het kan dat hij alleen daar lekt maar dar komt zelden voor. Je zegt dat de driewegklep vervangen is, dit is vaak de oorzaak dat hij gaat lekken. Kijk eens goed aan de ACHTERKANT van het hydroblok, meestal lekt hij daar bij de rechtsboven schroef van de pomp. Misschien kan je installateur garantie of coulance claimen bij Remeha. Als hij lekt waar ik zeg, moet de hele hydroliekunit vervangen worden, is niet goedkoop.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu