Remeha CalentaC28 en Waterzijdig inregelen.

DOA1978

  • #1
Een vraag aan de experts hier, ik heb een remeha Calenta ketel en deze heb ik mbv temperatuur stickers ingeregeld dat ze gelijktijdig warm worden.

Maar mijn oude ketel deed 90/70/20 en daar zijn de radiatoren ook op gebaseerd zou het slim wezen om de aanvoer op 65 grd te zetten?

De delta T is bij 65 grd tussen aanvoer en retour rond de 14 grd.

Stappen plan tijdens inregelen was:

- dubbel voorinstelbare danfoss thermostaat ventielen.
- modulerende pomp vast zetten op stand 5 (parameter P28 en P29 op 5)
- cv op max zetten met ramen en deuren open.
- mbv de voetventielen de final tuning geven.

Maar nu komt het ik heb daarna op de gehele boven verdieping thermostaat knoppen gemonteerd en deze in gesteld op 18-90 grd, heb ik dit juist gedaan?

Graag even wat tips wat ik wel en niet goed heb gedaan, alvast bedankt!
 

Grashopper

  • #2
De Calenta heeft een traploos modulerende pomp die een constante dT van 20 graden probeert aan te houden. Precies dus wat je wilt. Nu heb je de regeling om zeep geholpen door de pomp vast te zetten. Zou dit weer terugzetten. In de praktijk kun je dit gewoon aan het toestel over laten. Zorg er alleen wel even voor dat je de radiatoren met de minste weerstand wat knijpt. Anders kan er bij de lagere pompstanden een kortsluiting hierover ontstaan.
 

DOA1978

  • #3
Bedankt voor je reply Grashopper!

Ik denk dat ik mijn eigen verkeerd "verwoord" ik heb tijdens het inregelen de pomp vast gezet zodat hij niet kon moduleren, parameters staan nu op 20% min pomp en 60% max pomp.

Graag wil ik weten of ik het nu goed heb gedaan icm de thermostaat knoppen boven.
 

Grashopper

  • #4
Zou me er niet te druk over maken. Belangrijk is dat alle radiatoren goed warm worden. Als de radiatoren dichtbij de ketel veel warmer worden moeten ze worden geknepen. Heb zal een Calenta 40 kW. Maakt bij ons vrijwel niet uit of ik boven radiator open of dicht doe. Heb alleen de radiatoren in de buurt van de ketel geknepen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu