Remeha Calenta stopt met verwarmen

FFeniet

 • #1
Sinds een maand stopt Remeha Calenta (8 jr oud) regelmatig met verwarmen. Tapwater is heet, maar CV komt niet op temperatuur en stopt ook met verwarmen een paar keer per dag (mogelijk na gebruik warm tapwater).
CV monteur kan de oorzaak niet vinden. Expansievat is vervangen, warmtewisselaar ook door Remeha (lekte ook wat), maar probleem is nog steeds niet verholpen.
Thermostaat (Isense) zet ik 's ochtends op max (35) omdat het dan maar 16 graden is in huis terwijl dit volgens klokprogramma 18,5 moet zijn. Daarna voer ik de rookgastest uit (twee knoppen op ketel indrukken), waarna hij meteen gaat verwarmen.
Op 35 graden wordt het echter uiteindelijk max 22 graden in huis en soms stopt hij dus weer met branden en moet ik weer die rookgassentest doen om de radiatoren heet te krijgen.

Ik ben ten einde raad omdat ook de CV monteur inmiddels al drie keer is geweest en zonder het op te lossen weer is vertrokken. Ik hoop dat iemand hier iets herkent en me op weg kan helpen...
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Wat moet de ketel verwarmen (appels of peren) er kan van alles aan de installatie zitten dat kunnen we gelukkig nog niet zien.

  U moet die gegevens aanleveren ja echt wat is het radiatoren of vloerverwarming of convectoren.


  We horen het wel

  Vr Gr
   

  JeffreyD94

  • #3
  In het display staat als het goed is onderin een radiator symbol, het bedieningknopje hieronder, als je deze indrukt zorgt ervoor dat je de CV aanvoertemperatuur kan instellen, als je dit doet wat lees je dan af?
  Komt dit overeen met de installatie configuratie? HTV, LTV of gemengd?

  (De 2 optie moet je doen als de CV ketel niet wilt aanspringen, want dan geeft hij aan wat hij aan het doen is.)
  Als je de andere 2 toetsen tegelijk indrukt, en je gaat naar het uitroepteken dan kan je door dat menu bladeren, hierin staat een Su code en een st code deze 2 codes vertellen precies wat je CV ketel aan het doen is. In dit menu kan je niks aanpassen dus je kan er gewoon doorheen bladeren. Blz 61 van de installatie handleiding geeft hierover wat meer informatie.
   

  FFeniet

  • #4
  Ja, dat begrijp ik. Was ik vergeten. Radiatoren (7 beneden en 4 boven, waar ook de ketel hangt).
  Twee boven en twee beneden zijn voorzien van thermostaatkranen.
  Ketel is Calenta 40c
   

  FFeniet

  • #5
  Temperatuur staat op 80. Op het moment dat de radiatoren weer koud zijn (terwijl de thermostaat op 30 staat) = st 8 en su 0 of 1. Dus: regelstop + wacht op branderstart / antipendel. Als ik de rookgastest doe (1e 2 knoppen) springt hij weer op st 3.
   

  Justvinnie

  • #6
  Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb een aan / uit thermostaat. Zodra de thermostaat vraagt springt de ketel aan en begint met verwarmen. Na een minuut of 10 slaat hij af terwijl de thermostaat nog steeds vraagt. De ketel staat dan ook in st 8 en su 0 (regelstop & wacht op branderstart). De radiatoren zijn dan amper warm. De retourleiding voelt nog koud. En vervolgens duur het minuten voordat hij opnieuw gaat branden.

  Heb je jouw probleem opgelost ? Tips ?
   

  FFeniet

  • #7
  Hoi JustVinnie,

  Ze hebben veel gepield aan dat ding vorig jaar, maar uiteindelijk is het opgelost door de driewegklep te vervangen.

  Groet,
  FFeniet
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu