Remeha Calenta 40C e10 storing

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #21
turbine idd zelfde probleem als bij de tzerra, de metalen staafjes in de turbine gaan roesten waardoor deze uitzet en niet soepel meer draait dus geen ww vraag detectie
 

ro1234

  • #22
vanmorgen de turbine er uit gehaald maar kan er niets aan zien. als ik er door blaas dan draait hij ook erg goed. dus maar weer terug gezet. even afwachten anders toch de hall sensor?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #23
Hall sensor kan je eenvoudig testen met een magneet. Deze er snel langsaf halen diverse keren, start de ketel op sww is de sensor ok.
 

ro1234

  • #24
het demonteren en monteren van de turbine heeft het probleem niet opgelost. vanmorgen turbine uit een andere ketel gehaald zelfde probleem. hall sensor gewisseld ook niet de oplossing. het heeft wel te maken met de hoeveel warm water vraag er is. als ik het warme water een klein stukje open zet gaat het heel lang goed. misschien wel nooit fout. zet ik de warmwater kraan vol open dan gaat de ketel na 10 a 15 seconden uit zonder storing. iemand een idee?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #25
Turbine blijft hangen bij hoger debiet?
Zat op deze tapsensor geen indicatieled?
 

ro1234

  • #26
op het printje met de hall sensor niet voor zo ver ik weet. die sensor is is niet te zien als het sifon weer op zijn plek zit. misschien een led op de hoofd print waar de sensor op aangesloten zit?
dat de turbine blijf hangen bij hoger debiet zou dit kunnen verklaren. maar waarom zou die dat doen? en is het niet toevallig dat bijde turbines dat probleem hebben? ook als ik er door blaas hoor ik de turbine echt hoge toerentallen halen. lijkt echt wel makkelijk te lopen.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #27
Zit geen led op de sensor. Kan ook zijn dat de cartridge waar de turbine in zit problemen geeft, vervang die eens.
 

ro1234

  • #28
ik had de hele cartridge uitgewisseld. Maar dat had dus geen effect. Vanmiddag de originele nog eens goed na gekeken en volledig uit elkaar gehaald maar niets kunnen ontdekken. Weer in elkaar gezet en in de ketel gezet maar probleem blijft. De ketel gaat dus met 10 tot 15 seconden uit als de warm water kraan volledig open staat. Hij gaat niet uit als je maar een klein beetje warm water vraag. Als de ketel uit is gegaan en je doet de kraan dicht en vervolgens weer open dan springt de ketel ook weer direct aan. Als ik de kraan vol open zet en wacht tot de ketel uit gaat en ik zet de kraan dan zover dicht als wanneer hij blijft normaal blijft branden dan start hij niet weer op. Ik moet eerst de kraan dicht draaien en weer open om weer te starten.

Kan er ook teveel flow zijn (lijkt me sterk)? We hebben wel een nieuwe wateraansluiting was eerder 15mm koper wat bij ons binnen kwam nu is de aansluiting een kunststof slang vergelijkbaar met 22mm koper. We hebben dus wel duidelijk meer water in huis. Ik kan niet geloven dat beide turbines hetzelfde probleem hebben. Ik verwacht niet dat het in de sensor zit het moet ergens anders gezocht worden. Is er misschien een tempratuur sensor die de ketel uit schakelt als het water 60 graden is en de ketel weer inschakelt als het water te koud wordt? Kan daar nog wat mee zijn?
 

ro1234

  • #29
iemand nog een idee? ik heb nog geken voor een nieuwe cardridge om zeker te zijn maar ik zie dat die 60 euro kost. Als er nog andere dingen zijn die ik kan probren wil ik dat graag eerst doen.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #30
Het lijkt me raadzaam om een installateur in te schakelen die de ketel kan uitlezen met een servicetool, dan weet je wat de ketel "ziet" en doet als hij het probleem geeft.
 
  • Like
Waarderingen: Ronny

Onderhoudtje

  • #31
Laat de installateur maar een stuwdrukmeting doen van de wisselaar, grote kans dat deze verstopt zit.
Op deze wisselaar heb je 10 jaar garantie, maar dan moet een installateur wel eerst vaststellen dat de wisselaar verstopt zit.
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman

Lange Herman

  • #32
Inderdaad stuwdruk meting, zie post #12, weinig ww icm e36 => wisselaar verstopt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #33
Ts geeft aan dat de ketel geen storing geeftmaar gewoon in rust gaat.
 

ro1234

  • #34
klopt de storing e36 is opgelost nu het condenswater weer goed afgevoerd wordt.

als het stuwdruk zou zijn verwacht ik de e36 melding.
het probleem is dat de ketel uit schakelt zonder storing bij veel sww vraag en wanneer je de kraan dicht draai en weer open start de ketel weer netjes. maar bij teveel sww vraag gaat hij ook weer uit.
met beperkt water en de douche niet te heet werkt de ketel prima.
Ik bedenk me nu dat ik dit probleem alleen bij veel sww claim maar ik weet niet of hij het misschien ook bij het verwarmen doet. het huis is op de ingestelde tijden lekker warm maar daar kan het natuurlijk ook voor komen dat als hij vol moet stoken uit schakelt en vervolgens weer start en zo toch het huis warm krijgt zonder dat ik dat door heb. waarschijnlijk hoeft de ketel voor het warmhouden van het huis ook zelden vol te stoken zeker niet omdat de water tempratuur van de cv op 50 graden staat.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #35
als de ketel stopt welke code geeft hij aan en welke subcode
 

ro1234

  • #36
geen code. hij stopt gewoon
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu