Remeha Calenta 17

Pietervdberg

  • #1
Beste, mijn Remeha Calenta valt steeds uit. Na een heleboel gedruk op knopjes doet hij het dan weer. Maar daarna gaat hij op bepaald moment toch weer uit. Het vreemde is dat het geen storing lijkt (hij geeft geen E-melding). Het enige dat je ziet is het cijfer 17 en de waterdruk. Geen E-17 dus en ook geen rood scherm, maar een gewoon blauw scherm. Iemand een idee wat er aan de hand is?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit is de opstart cyclus vd ketel waarschijnlijk word de 17 afgewisselt met een p. ....
Als dit blijft doorgaan (dit duurt ongeveer 7 minuten) dan is de hoofdprint defect en zal vervangen moeten worden
 

Pietervdberg

  • #3
Dank voor je reactie. die p komt er niet. Hij lijkt telkens heel even aan te slaan, en sluit dan weer uit. Maar hij geeft geen error. En nu doet hij het toevallig weer.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Klinkt als een kapotte aan-uit schakelaar op de displayprint.
Je kan er voor nood iets tussenklemmen (paperclip of zo) zodat de schakelaar naar achterblijft zitten, maar de displayprint moet dan wel vervangen worden.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
Idd aan uit schakelaar defect
 

Pietervdberg

  • #6
dat is dan toch niet de gewone uit/uitschakelaar van het apparaat, maar iets dat in het apparaat zit? Hoe kom ik daar bij? want zo'n paperclip er tussen klinkt voorlopig wel als een fijne oplossing.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #7
Normaal is de gewone aan-uit knop de oorzaak van dit gedrag.
Mocht deze in orde zijn, dan ga ik denken aan een sluiting in het 24v circuit, een probleem in de branderautomaat of een vreemde schommeling in de netspanning, dan word het raadzaam er een installateur bij te halen.
 

Pietervdberg

  • #8
ah. ok, ik dacht dat dat niet kon, omdat het schermpje wel de hele tijd aanblijft (dus dan zou ik denken dat het apparaat aanblijft, en het dus niet aan de algemene aan/uitknop kan liggen. Als hij weer hetzelfde gedrag vertoont ga ik een beetje aan de aan/uit knop frotten, en kijken of het inderdaad daar aan ligt. Als het dat niet is, zal ik idd een installateur moeten bellen (en dus eigenlijk ook als het daar wel aan ligt, want dan moet de aan/uitknop gemaakt. Dank allemaal
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #9
Als het scherm gewoon aan blijft en je deze problemen hebt, ligt het niet aan de aan-uit schakelaar, dan zal het een van de andere dingen zijn die ik noemde, tijd voor een installateur.
 

Pietervdberg

  • #10
hmmm. ja. Thx. Pieter
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu