Remeha avanta - lijkt alsof hij stroomloos is

Han S

  • #21
Ik heb de branderautomaat vandaag binnen gekregen, maar sinds zondag werkt de unit perfect. Mocht hij weer problemen gaan geven dan gaat de andere automaat er in.
 

Han S

  • #22
En ja hoor, vanmorgen was hij weer stout, kwam het beneden niet op temperatuur. Naar boven gegaan en hij brandde, maar viel weer uit, helemaal dood en na een paar minuten weer de hele opstartprocedure.

De andere branderautomaat er in geplaatst en hij ging weer als een nieuwe en het is nu heerlijk warm en ik heb ook warm water. Die oude automaat ga ik van de week even open maken en met een horlogemakersloup inspecteren op de printbanen en solderingen.

Ik wil iedereen die mij heeft geholpen heel hartelijk bedanken en ik ben blij met dit forum.

Groet, Han
 
  • Like
Waarderingen: Wilibald

DSR9500

  • #23
Bekijk ook de elco's, wie weet staat er 1-tje bol en is dat de oorzaak.

Uitsolderen en nameten op ESR zou nog beter zijn.
 

Han S

  • #24
Ik heb de print er uit gehaald, kwestie van drie popnagels wegboren en ik heb alles goed bekeken met de loup, maar er valt niets aan te ontdekken en ook de elco's staan niet bol.

Ik wil altijd weten wat de oorzaak is van een probleem, maar ik kom er niet achter. Ik vind het vrij bizar dat hij doet alsof de stekker er uit is getrokken. Zou de trafo kunnen zijn die als hij warm wordt een breukje krijgt in de secundaire wikkeling.

Kweenie.
 

DSR9500

  • #25
Doe eens een foto dan kijken we even mee.
 

Han S

  • #26
Ik zal eens kijken of ik een foto kan plaatsen, maar ik had voor mijn pensionering een opnamestudio met een menpaneel met 92 kanalen en daar ging ook regelmatig iets mis mee. Wordt warm en weer koud en dat elke dag en op al die moederborden gaat er dan wel een of een paar solderingen stuk.

Ik heb het altijd zelf kunnen verhelpen en zelfs toen er een vage storing was op de uitgang en een monteur het niet had kunnen verhelpen, kreeg ik 's nachts een helder moment en wist wat de storing was.

Maar dat was allemaal goed te overzien. Op het printje van de Remeha zitten heel kleine componentjes en IC's cq microprocessors en daar kun je weinig aan klooien.
 

Han S

  • #27
thumbnail_20210211_143501.jpg
thumbnail_20210211_143517.jpg
 

Han S

  • #28
Hij werkt nog steeds voorbeeldig, ook met die koude week heeft hij het prima gedaan en natuurlijk heb ik er over nagedacht en mijn conclusie is dat de voedingstrafo als hij warm wordt een onderbreking in de wikkeling krijgt waardoor de spanning totaal wegvalt. Als hij dan een paar minuten afkoelt maakt het breukje weer contact en warmt de trafo weer op, todat hij weer onderbreekt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #29
Die trafo is waarschijnlijk niet het probleem. Dit probleem zit vaak in de condensatoren van het voedingsdeel deze verliezen capaciteit en geven dan vage klachten.
 
  • Like
Waarderingen: Han S

DSR9500

  • #30
en zeker als de temperatuur dan toeneemt.
Kun je eigenlijk alleen controleren door de condensatoren te meten op ESR-waarde.
Maar niet iedereen heeft zo'n meter.

Kzou zelf beginnen bij de elco's bij de warmtebron (koellichaam). Dus de dikke bruine en de kleine SMD-versie.

Fijn dat vervangen v/d print voor jou de oplossing is.:prima:
 
  • Like
Waarderingen: Han S

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu