Remeha avanta - lijkt alsof hij stroomloos is

Han S

  • #1
Even een oud topic omhoog schoppen. Mijn naam is Han en ik ben in de jaren 80 service monteur geweest en heb ook de HR ketels als de Nefit en de Vaillant nog meegemaakt.

Nu woon ik in een huis waar een Remeha Avanta de boel verwarmt en de laatste tijd heb ik heel regelmatig geen warm water. Maar het vreemde vind ik dat als ik dan naar de unit ga, dan lijkt het alsof hij stroomloos is, alsof de stekker uit de WCD is gehaald en na een minuut ofzo begint hij dan met zijn opstartprocedure.

Vanmiddag had ik weer geen ww en toen ik bij de unit kwam, de ww kraan liep nog, zag ik geen ledje op de stromingschakelaar en ook het display was dood, alsof de unit zelf de spanning er af had gehaald.

Wie kan mij de juiste weg wijzen?

Alvast bedankt Groet, Han
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Zelf weinig verstand van ketels maar dit klinkt als een slechte soldering die bij opwarmen en afkoelen moeilijk doet.
 

Han S

  • #3
In principe is de werking van die HR ketels niet veel verschillend en een vorig probleem, E4 en E5 heb ik kunnen oplossen door dit forum door te spitten en de oorzaak van dat probleem was een pakkingring.

Ik heb vanmiddag de inlaatcombinatie dicht gedraaid, de ww kraan in de badkamer open gezet, naar boven gegaan en de inlaatcombinatie weer geopend. En nu deed hij het gewoon weer zoals het hoort en het ledje op de stromingschakelaar ging branden.

En als hij nou een storingmelding zou geven zou ik er wat mee kunnen. Maar als hij geen warm water geeft gaat de spanning er af en moet hij door zijn opstartprocedure en dat snap ik niet.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Klinkt als een sluiting in het 24V circuit of de ventilator of een defecte branderautomaat.
Als hij geen display geeft, trek de stekker van de ventilator eens los, als je dan display krijgt is de ventilator de boosdoener. Controleer ook eens of de ventilator stekker goed op de ventilator vast zit, met een slecht contact kan je dit ook krijgen. Werkt het nog niet trek de stekker van het 24V eens los op de automaat, zit rechts onder een beetje naar achter op de automaat. Helpt dit ook niet dan zou ik de branderautomaat vervangen.
 

Han S

  • #5
Bedankt, ik ga dat controleren. Vraag: de verwarming werkt gewoon goed, hij doet het alleen met ww vraag, klopt dat? Het lijkt me dat als de ventilator het probleem is, dan heb je dat probleem ook met verwarmen, of zie ik dat verkeerd?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #6
Als de stekker op de ventilator slecht contact maakt geeft hij dit probleem soms (afhankelijk van bouwjaar) als de ventilator op vol vermogen draait, dat doet hij op cv zelden en op warmwater altijd in het begin.
 

Han S

  • #7
Okee, ik snap het. Bedankt voor je goede raad.
 

Han S

  • #8
Ik heb de stekkers van de ventilator aan beide zijden losgenomen en bekeken, zijn schoon en momenteel geeft hij warm water.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #9
Zat de stekker op de ventilator goed vast? Als het nu goed werkt, blijf even opletten of het probleem weer terug komt. Zo ja controleer dan de rest van het lijstje
 

Han S

  • #10
Het is toch niet alleen een ww storing. Vandaag merkte ik twee keer dat er geen display was, alsof de stroom er af was en na een minuut ging hij opnieuw opstarten en na die procedure ging hij weer gewoon branden en gaf hij twee puntjes.

Later in de middag ben ik er bij gaan zitten terwijl hij voor CV brandde en opeens viel hij uit, geen display meer. Ik heb toen de stekker van de ventilator er af gehaald, maar er kwam geen display.

En na enige tijd ging hij weer in opstart mode en kwamen al die cijfers en letters weer voorbij en vervolgens ging hij weer gewoon branden.

Ik heb veel storingen verholpen met de vroege Nefit, Vaillant, Atag en dergelijke toestellen, maar wat hier aan de hand is kan ik ff niet volgen. Branderautomaat? Het lijkt alsof hij bij een bepaalde temperatuur de voeding uitschakelt.

Bedankt voor het lezen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #11
wat voor rookgas heb je er op aangesloten zitten? Het probleem bij de avantas was nogal eens als er condens in de lucht toevoer ontstaat deze op de branaderautomaat lekt rechts boven controleer dit eens.
 

Han S

  • #12
Bedankt voor je reactie. Het is daar allemaal kurkdroog.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #13
Branderautomaat vervangen
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #14
Controleer ook nog even netspanning en aarde, een dip in de netspanning kan ook vreemde storingen veroorzaken, maar de hoofdverdachte is de branderautomaat.
 

Han S

  • #15
De netspanning is 227 volt en ik heb een extra aardingdraad gemaakt van de unit naar de waterleiding.
Kan er iets mis zijn met de voelers die op de aanvoer en de retour zitten? Als dat zo zou zijn moet hij een storingcode geven neem ik aan?

En waar kan ik het beste een branderautomaat bestellen?

Is dat een optie? Want ik moet een beetje uitkijken met de centjes, volgende week word ik 78 als het meezit. Is er iemand in de buurt die kan helpen? Ik weet dat er in de oude nieuwbouw een bus staat van Remeha en die monteur heb ik wel eens gesproken, maar ik weet zijn adres niet.

Ik begrijp dat je met een nieuwe automaat ook de codes moet invoeren, is dat ingewikkeld?
En ik wil iedereen bedanken die heeft geantwoord.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #16
Gereviseerde automaten worden vaker geplaatst en functioneren prima er zit ook 3 jaar garantie op, origineel fabriek 2 jaar.
Bij het vervangen kan het zijn dat de df en du code ingevoerd moeten worden deze staat binnen in het toestel aan de linkerkant tezamen met het serienummer.
Kijk wel even op de print die er nu inzit of dit een bic 321 of 320 is.
De 321 kan altijd de 320 kan alleen geplaatst worden als er ook een 320 in zit
 

Han S

  • #17
Er zit een 321 in.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #18
Dan hebt u ook weer een bic321 nodig en dan dient de df du code ingesteld te worden
 

Han S

  • #19
144557480_271304711082829_4732918560623346064_n.jpg
 

Han S

  • #20
Misschien kan iemand mij uitleggen wat de oorzaak kan zijn van dat hij de stroom onderbreekt, want dat blijf ik me afvragen. Als je een code krijgt zoals E4 of E5, dan weet je waar je het moet zoeken. Maar hij gooit gewoon de stroom er af en na pakweg een minuut gaat hij opstarten en ik blijf me afvragen hoe dat kan.

Het moet de een of andere beveiliging zijn, of gewoon een defect in de automaat. Hij brandt gewoon zoals het moet, twee puntjes op het display en plotseling stopt alles en is er geen stroom meer, display dood.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu