Remeha 40, foutmelding F1.5

Eliza Doolittle

  • #1
Geacht Forum,
Ik heb ongeveer 1,5 jaar een Remeha 40.
Vanmorgen heb ik nog gedouched, echter ik zag dat het water moest worden bijgevuld. Stond extreem laag. Dat heb ik gedaan naar 2.0 (1.9).
Echter nu start hij niet meer op. Ik heb op de aan knop geduwd.
Dan geeft hij eerst melding F1.5 en dan niets meer.
Weet iemand wat ik nu moet doen, mij hiermee te helpen.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Waarschijnlijk gaat hij meteen weer uit. Je schakelaartje is kapot. Als je hem ingedrukt houd doet hij het waarschijnlijk wel. Steek er voor nood een paperclip of prikkertje tussen dat hij naar achter blijft zitten. Als hij 1.5jaar is zit hij nog in garantie dus installateur inschakelen.
 

Eliza Doolittle

  • #3
Helaas. Ook als ik hem ingedrukt houd, slaat hij na deze melding direct weer uit. Hij geeft dan nog wel even de waterdruk etc aan, dan code melding P1.0 en dan F1.5 en niets meer.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Klinkt als of de print kapot is. Garantie dus installateur laten komen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Ding aanzetten en een half uur aan laten dan werkt het wel.

De melding P1.0 en F1.5 zijn:
Processor 1.0 Firmware 1.5.
En geven alleen maar aan welke branderautomaat is geplaatst.
Vervolgens blijft hij dit weergeven zolang het ontluchtingsprogramma loopt.
Het ontluchtingsprogramma word altijd gestart als je de ketel inschakelt. Gewoon wachten totdat het programma is beëindigt dan is de ketel gewoon gereed voor gebruik.

Succes
 

Eliza Doolittle

  • #6
Het blijkt dat de heer Willibald waarschijnlijk gelijk heeft met het antwoord dat de schakelaar kapot is. Moet de knop heeeel diep indrukken en dan vastzetten. Doe ik dat niet dan springt hij meteen terug naar boven en de ketel/ scherm springt uit.
Maar ik heb nu ook geleerd dat, omdat het scherm, als hij het doet, blauw oplicht, het geen reparatie/foutmelding is, want dan moet hij oranje/rood worden.
Heb hem met een schroevendraaier in moeten drukken en als ik hem ietsjes naar links duw, blijft hij hangen (wat eigenlijk niet moet, hij moet klikken en terugspringen). Hij begint dan met, zoals de Headhunter al zei, een ontluchtingsprogramma .( dat duurt even en heb je eerst niet door). Heb nu wel weer heet water, maar laat toch mijn leverancier/installateur komen, want correct is het niet. Zoals jullie al zeiden, het valt nog onder garantie.
Dankjewel voor jullie reactie. Was zeer helpvol en merk nu hoe onthand je bent zonder heet water. Gelukkig vriest het niet ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu