Regendouche plaatsen, kan dat?

Ruubster

  • #1
Hoi, ik wil graag een regendouche plaatsen omdat ik daar veel goede verhalen over hoor. Nu vraag ik me af of dit mogelijk is. Ik heb me wel iets verdiept, maar kon geen duidelijk antwoord vinden.

Ik heb een AWB Thermomaster 3HR 24T met een CW van 3 en een CW tapdebiet van 6,5.

Mijn leidingen zijn de standaard kleine warme waterleiding (12 mm geloof ik) en de koudwaterleiding van 15 mm. De warmwaterleiding loopt vanaf een punt (T-splitsing) wel over in flexibele leidingen van 15 mm welke in de muur ook een 15 mm roodkoperen buis hebben.

Ik heb een afvoer met een diameter van 35 mm (ongeveer, een standaardbuis iig) die er 50 cm over doet om met een kleine aflopende helling in de toiletafvoer te lopen (110 mm).

De plek waar nu de kraan zit (welke ik niet ga veranderen), heeft niet de ruimte om daar direct boven een douchekop te plaatsen dus die moet een halve meter naar de zijkant geplaatst worden vanwege een hoog raam (dat open en dicht kan). Met een normale douche is dit geen probleem vanwege de flexibele slang, maar een stortdouche heeft dacht ik alleen vaste buizen?

Nog een vraag is dus of je die buizen ook 2 bochten kan laten maken of dat je hem op een stukje flexibele slang kan aansluiten om die halve meter naar de zijkant te overbruggen.

Ik hoop een zo duidelijk mogelijke casus te hebben neergelegd voor jullie. Bij voorbaat dank voor jullie overwegingen. :prima:
 

DSR9500

  • #2
Al eens een andere douchekop overwogen ?

zo'n 3 standen geval benadert in de breedstand het al aardig....
 

Ruubster

  • #3
Dat kan natuurlijk ook gewoon :lol:
Maar nu ik nog kan kiezen, zou ik willen weten of dit überhaupt een optie is.

Insinueer je dat het antwoord waarschijnlijk een 'nee' wordt?
 

Sani-man

  • #4
Beste Ruubster,

heb je hier wel eens aan gedacht regendouche met losse handdouche op glijstang en te monteren aan elke willekeurige douchekraan dmv flexslang.

Grt Alwin
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
CW3 is nou niet iets om echt een stevige regendouche mee te voeden. Je krijgt dan hoogstens een meer verdeelde straal, maar echt geen stortbad.

Een andere douchekop of de oplossing van Sani-man lijkt me beter dan iets gaan inbouwen om vervolgens tot ontdekking te komen dat het helemaal geen verbetering is.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Tussen een regen, en een stort douche, zit veel verschil.
Maar over het algemeen, wordt er een regendouche bedoeld, met een brede grote douchekop.

Een regendouche, zal nooit geen harde grote straal leveren.
Want zoals de naam al aangeeft, is de straal te vergelijken met een regen bui, maar geen stortbui.

De meeste regendouche koppen zijn zo gemaakt, dat er bij het water lucht bij wordt gevoegd, via een vernuftig ontwerp.
Dan lijkt het of je een hele grote harde straal hebt, maar dat is niet zo.
Het is dan net alsof je in een licht regen buitje loopt, omdat de gaten waar het water uit komt iets groter zijn, en je grotere druppels water krijgt.

Over het algemeen kan een cw 3 ketel dit goed aan.
 

Baszos

  • #7
Ik weet niet wat voor een eisen jij stelt aan een 'regendouche', maar vind daarvoor een cw3 nogal krap aan!
Beter lijkt me dat ts aangeeft wat voor een douchekop die wil aanschaffen, en de specificaties hier neerzet, dan kan pas een duidelijk antwoord worden gegeven hoeverl L/min ervoor nodig is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu