Regelwerk corrigeren

Dwerg

  • #1
Ik ben bezig met een regelwerk voor het plafond. Hieraan wordt gips bevestigt en vervolgens gestukadoord.

Na passen en meten merk ik dat de balken niet allemaal recht hangen. Een enkel balk buigt in het midden wat door (circa 1 cm). De overige balken hebben hier veel minder last van. Hoe krijg ik het regelwerk nu netjes?

Ik dacht zelf aan het volgende. Ik schroef het regelwerk op de balken. Zoek de plekken die doorhangen en ga hier vervolgens met de schaaf over (wel vrij fors dan). Of moet het hele regelwerk naar beneden wat mij veel meer werk lijkt?
 

Tiho

  • #2
Een cm heeft de stucadoor niet zo een moeite mee hoor.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik vlak die plafonds ook altijd zoveel mogelijk uit, het eindresultaat na het stuccen is volgens mijn persoonlijke mening toch altijd beter dan als ze hier en daar dikke plakken gips moet opbrengen omdat het plafond zo ongelijk is.

In ieder geval vlak ik het regelwerk uit met kleine platte stukjes triplex. Mocht een regel op de balk zitten maar inderdaad toch te ver uitsteken, haal ik de schaaf er een paar keer overheen. Zorg dat de schroeven dan wel zo diep mogelijk zitten. Je kan de balken ook vlakken, maar aangezien die haaks op het regelwerk zitten is dat nog wel eens lastiger.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Eerst alle rachels ertegen schroeven, en dan met een lange waterpas of rechte lat controleren wat er aangepast moet worden. Het makkelijkst is te werken met uitvulplaatjes. Ik heb een assortimentsdoos met 1,2,3,4,5 mm, en zelf 7 en 10mm erbij gekocht. Dit werkt bijzonder snel. Doordat je alle maten hebt, loop je niet te klooien met stukjes triplex oid dat maar 1 dikte heeft.

Hoe strakker de basis, hoe strakker het eindresultaat!

Dus heel je regelwerk moet naar beneden.
Bij grotere verschillen maak je eerst verticale stukjes rachel/multiplex, die verbind je met (pan)latten, waar de lange rachels tegenaan geschroeft worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu