Reduceerventiel heel belangrijk?

Zenn

  • #1
Ik ben op dit moment bezig met offertes voor 'n nieuwe cv-ketel. Nu ben ik er achter gekomen dat geen reduceerventiel in ons waterleiding systeem is opgenomen. Mijn vraag is, of dit heel belangrijk is of dat je ook zonder kunt.

Alvast bedankt voor de reactie(s)
 

Speedypul

  • #2
Is de binnenkomende waterleiding druk hoger dan 7 bar dan uitgaande dat u eigenlijk doelt op een te hoge waterdruk.
 

Xr8

  • #3
Normaal gesproken zit dit niet in een woning. De aangeleverde druk ligt vaak ergens tussen 2 en 4 bar. Kan voorkomen in gebieden waar het heuvelachtig is. Als de waterleiding druk groter dan 8 bar is dan zal de inlaatcombinatie blijven lozen.

Dit onderdeel staat mijn inziens overigens los van de ketel. Vraag je een offerte voor een nieuwe ketel dan zal men hier waarschijnlijk geen rekening mee houden. Zeker niet als het gaat om het vervangen van een al bestaande situatie.

Succes.
 

Zenn

  • #4
Een verwarmings installateur vroeg mij hier na. Hij zei dat het wel belangrijk was. We hebben dit huis nieuw gekocht en al meer dan 10 jaar geen problemen. Dus ik vraag me wel af of het belangrijk is dit ventiel te plaatsen!
 

Xr8

  • #5
Als de installateur daar naar vraagt dan zal het in de omgeving vaker voorkomen lijkt me. Bij ons in de regio ben ik het nog niet tegen gekomen.

Vraag de verschillende installateurs erna. Als je in een gewone woonwijk woont zonder grote hoogte verschillen is het mijn inziens niet nodig. De installateur zal je kunnen uitleggen waarom wel of niet. Kan me voorstellen als je in bv Zuid Limburg woont het wel nodig is.

Succes.
 

Zenn

  • #6
Oke, ik weet alweer genoeg. Bedankt voor jullie antwoorden,
ik ben weer goed geholpen. Wat 'n fantastisch forum is dit. :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu