Watertoevoer hangend toilet lekt heel erg

Sophie_81

  • #1
Hallo, ik heb mijn wandcloset van de wand gehaald om er achter te kunnen schilderen. Na terugplaatsen lekt het enorm. Ik heb al van alles geprobeerd, bekeken en vervangen aan rubbers en manchetten, maar niks lijkt te werken. Wat ik tot nu toe uitgevonden heb:
- Het ligt niet aan de afvoer, maar aan de watertoevoer vanuit het reservoir naar de wc-pot. Doorspoelen met een emmer water veroorzaakt namelijk geen lekkage.
- Met een gedemonteerde pot en een emmer onder de watertoevoerbuis werkt alles ook prima, er komt bij doorspoelen een mooie flinke waterstraal uit de buis en niks lekt.
- Zodra ik echter de pot terug monteer en dan doorspoel, komt er echt een stroom(pje) water achter uit het toilet, op de vloer terecht.
- Ik heb het toevoerpijpje al eens vervangen door dezelfde maat (doorsnee en lengte) die er eerst in zat, dit maakte geen verschil.
- Ik heb de manchet tussen pijpje en wc-pot ook al vervangen, want die was best hard geworden en deze zat ook helemaal scheef! De nieuwe manchet heb ik er recht in gedaan. Zou dit uit kunnen maken? Zou de oude manchet met een reden zo scheef hebben gezeten?
- Tevens valt mij op dat het pijpje van de watertoevoer verder uit de muur steekt dan de afvoerbuis. dit scheelt echt wel 5 cm. Zou het kunnen dat het pijpje van de watertoevoer te lang is gelaten, waardoor de waterstraal toch niet goed in de pot kan stromen en die een andere weg naar buiten zoekt?
Zou inkorten van het pijpje, samen met de nieuwe manchet die dan minder ver het toilet in reikt, kunnen helpen?

Alle hulp is welkom! De situatie is nu heel vervelend, na elke spoelbeurt heb ik een badhanddoek volledig nat (schoon water gelukkig). ik heb ook maar 1 wc in huis dus wil het graag snel en goed oplossen...
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk je o ring in je reservoir verschoven of dubbel. Dit gebeurt vaak als er geen schuine kant aan de spoelpijp gemaakt word.
 

Sophie_81

  • #3
Beste loodgieter, dank voor je reactie! Bedoel je dan een schuin randje vijlen rondom aan de op maat gezaagde buis? Of bedoel je dat de hele buis schuin moet worden afgezaagd? Mss een domme vraag maar dit is mijn eerste toiletklus
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Sophie_81 schreef:
een schuin randje vijlen rondom aan de op maat gezaagde buis
zou moeten werken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
En dan het rubber op het buisje doen, en niet eerst in de wc duwen.
Ook even alle rubbers insmeren met wat vaseline dan schuift het allemaal wat gemakkelijker in elkaar.
Maar je moet het nieuwe buisje wel op de juiste lengte afzagen, dus even opmeten.
Daar zijn veel voorbeelden voor te vinden hoe je dat op moet meten bij een inbouw reservoir.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu