Rand langs nog te plaatsen bad

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #21
Ziet er inderdaad goed uit.
Nu de tegels er tegen aan, en badderen maar. :wink:
 

Hars73

  • #22
Heb lang getwijfeld of ik wel of niet een inspectieluikje zou doen. En zeker omdat ik zulke grote tegels ga gebruiken (45x45) zou het waarschijnlijk een inspectieLUIK gaan worden. Zou ook precies aan de voorkant komen te zitten (net links langs de voorkant in het brede gedeelte), wat ik niet echt mooi vond. Mocht het ooit nodig zijn, dan beslis ik dan wel om de voeg eruit te halen en een tegel eruit te zagen op de voeg. Ik heb de afvoer gecontroleerd door een half bad water leeg te laten lopen. Alle buizen zitten strak en hebben nergens speling. Enige zou kunnen zijn dat er ooit een verstopping optreedt, maar de afvoer loopt vanuit de sifon ongeveer 35 cm weg en gaat dan al met een 90 graden bocht de vloer in, dus een grote kans op verstopping lijkt me er dan ook niet te zijn.

Ik heb wel direct één van de lastigere baden uitgezocht volgens mij zo voor de eerste keer. De vervoerder die het bad thuis kwam afleveren had hem zelfs nog nooit eerder vervoerd.

Morgen en zondag de tegels op maat zagen en er tegen aan. Ook tegels tegen het inbouwreservoir en het knieschot (dat lijkt het meer één geheel denk ik, anders is het zo'n bak die er 'neergezet' is.) En dan de vloer nog met dezelfde tegels. Dus dat is nog wel even passen en meten en een boel zaagwerk. Kijken hoever ik kom in m'n eentje in twee dagen tijd.

Zometeen eerst nog even de tegels van het knieschot in de primer en de randen onder aan de blokken bij de vloer (en het stuk cementvloertje voor het bad) nog even met waterdichte coating behandelen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #23
Het is inderdaad een ongewoon bad.
Ik vraag me eigenlijk ook af, waarom je dit bad gekozen hebt.

Maar een inspectie luikje wordt tegenwoordig eigen bijna niet meer gebruikt bij een normaal bad.
Wel bij een Whirlpool bad.

Mocht er straks iets mis zijn met de afvoer, kun je inderdaad met een decoupeerzaag zo een tegel uitzagen via de voeg.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #24
Je maakt houten regeltjes op de gipsblokken(1)

daar op plaats je magneet sluitingen (2)

dan op maat gezaagde watervast multiplex plaatsen met daar op een tegel gelijmd


dan ga je voegen en walla klaar is het.
Je hoeft alleen even voegen los maken en je haalt lijkje er uit en je kan hem zo weer plaatsen.
Zonder dat het verband er uit gaat door trillen van decoupeer zaag
 

Hars73

  • #25
Nou maak je me toch weer aan het twijfelen met het luikje. Echter zoals je het getekend hebt zou het bij mij niet worden. De badhoogte is 67cm, dus de bovenste tegel tegen het bad zou 45cm worden en daaronder nog een tegel van 22cm. Dan zou het luikje dus de bovenste tegel moeten worden die onder de badrand zit (weet niet of dat handig zou zijn). Ik snap dat het veiliger zou zijn om toch een luikje te hebben, maar ik neig toch nog naar de versie zonder luikje.

En terwijl ik daar nog even over nadacht, dacht ik, waarom heeft een inbouwreservoir (toilet) dan geen luikje? Ook daar heb je een afvoer (in sommige gevallen zelfs een wat langere als ie bijvoorbeeld horizontaal loopt). En ook die zou verstopt kunnen raken en lekkage gaan vertonen (je leest er hier op het forum genoeg verhalen over).

En wat de keuze van het bad betreft. Er zit boven de lange zijde van het bad een schuine wand. Als je dan nog fatsoenlijk wil douchen, moet het bad dus al een aardig stuk van de schuine wand afstaan bij een normaal bad van zo'n 80cm breed (het bad staat dan bijna midden in onze badkamer). Daardoor staat het bad bijna gelijk met ons badkamermeubel, waardoor je daar bijna geen ruimte meer hebt. Nu met dit L-vormige bad, hou je veel ruimte over daar waar de opening van de L zich bevindt. En je hebt toch een breed bad, dus kunt goed douchen. En hij is diep, dus je kunt ook nog eens fatsoenlijk onder water (want hij is 163.5 lang, 110 breed op het brede stuk en 85 breed op het smalle stuk, en 59cm diep).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #26
Om het nog moeilijker te maken even een idee :mrgreen:

 

Hars73

  • #27
En bedankt he :wink: Ik zal het even aan mijn vrouw doorgeven dat het tegelen nog een week langer duurt, omdat ik pas maandag een luikje kan kopen en dus pas volgend weekend het bad kan gaan tegelen. Ze is nu al helemaal niet blij omdat het niet snel genoeg gaat. Heb vandaag al veel tegels op maat staan zagen buiten. En kan je zeggen, daar gaat veel tijd in zitten. Eerst alles goed uitmeten en dan zagen (jaja als het vriest met een watergekoelde diamantzaag, de ijspegels hangen aan mijn workmate :lol: )

Wel een goeie tekening trouwens, komt aardig met de werkelijkheid overeen. Ik weet niet, denk dat ik morgen probeer de tegels er tegenaan te zetten... eigenwijs he?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #28
Nee hoor :lol:

Klant is koning :mrgreen:

dus je hebt straks een hulpje er bij je vrouw helpt mee gaat het weer snellerde :mrgreen:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #29
Nou ik denk dat zijn vrouw niet mee zal helpen, zo te lezen.

Je hebt namelijk werk bijen, en koninginnen bijen die de boel commanderen. :mrgreen:
 

Hars73

  • #30
Nee meehelpen gaat niet echt lukken.. ze heeft al genoeg aan het vermaken van twee kids van 1.5 en 4.5 jaar.. En dan doe ik het echte werk wel :shock:
 

Hars73

  • #31
Nou we zijn weer een weekje verder en inmiddels heb ik alles getegeld, is de badwand geplaatst, de pot opgehangen en heb ik de boel vandaag laten kitten.

En hier dan toch nog maar even het resultaat:




 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #32
Mooi gemaakt.:prima:

De vrouw alles al ingericht zie ik
 

Hars73

  • #33
Ben zelf ook wel tevreden over het resultaat eigenlijk. Zag er ook prima uit volgens diegene die kwam kitten. Geeft dan wel een goed gevoel, zo'n klus voor de eerste keer en dan helemaal alleen uitgevoerd te hebben.

Badwand is 2-delig en het buitenste deel kan schuin langs de badrand staan. Zo heb je eigenlijk nooit water buiten het bad tijdens het douchen. Nog een verlaagd plafond met spotjes erin en de schuine wand in de watervaste latex.. en klaar..

Tja en wat die spulletjes betreft, er komt nog meer bij.. badmat en dan bijkleurende handdoeken en waxinelichtjeshouders enzo.. :oops:

En er moest eigenlijk een badkamer tv aangelegd worden, maar voorlopig heb ik gekozen voor een draagbare lcd televisie van 12.1 inch met oplaadbare accu. Ding alleen in de badkamer plaatsen als het nodig is en voorlopig maar even een kabeltje naar de slaapkamer trekken of gebruik maken van de bijgeleverde antenne voor ned.1, 2 en 3.



 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #34
Ziet er inderdaad goed uit zo.
Ik hoop alleen dat het douchen een beetje gaat, met die schuine rand van het bad. :wink:
 

Hars73

  • #35
Ja die schuine rand had er misschien beter niet kunnen zitten, maar hij loopt niet helemaal schuin weg. En het is natuurlijk de kant waaraan je ligt met je hoofd. Aan de onderkant gaat ie trouwens de laatste 15cm ofzo recht naar beneden. En de douchekop komt ver genoeg het bad in om fatsoenlijk te kunnen douchen. En anders haal ik een 1/2" chromen verlengstukje van 5cm om hem iets verder van de muur af te krijgen.

Het is voor onze situatie denk ik het meest practische bad om te plaatsen. Heb lang van alles overwogen, maar alle smalle baden (80cm) moest ik te ver de badkamer inplaatsen vanwege de schuine wand. Een hoekbad kun je weer geen fatsoenlijk scherm omheen zetten (tenminste in de meeste gevallen niet). En andere ruimtebesparende baden zijn ook echt zo ruimtebesparend dat je er niet eens fatsoenlijk in kunt zitten als je wilt badderen. Het is wel een redelijk prijzig bad, maar ach zo vaak verander je de badkamer niet.

Ow het zijn trouwens aquakleur accessoires geworden. Van dat fel blauwe :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu