Afvoer draingoot ZONDER opstaande rand?! hoe waterdicht maken? (capillair werk)

Alecto891

  • #1
Beste allen!

Ik heb 2 badkamers welke we op het moment aan het renoveren zijn van begin af aan.
De ene badkamer heeft een ''normale'' wandgoot drain met opstaande randen waar je tegenaan tegelt (met 5mm ruimte) en de naad af kit. Helder, zoals 99% van de goten welke je kant en klaar online kan kopen.

Echter in de andere badkamer heb ik een draingoot op maat laten maken ivm de lengte (280cm), dit ontwerp van de beste partij heeft GEEN opstaande rand, maar de tegel ligt op de flens en loopt vanaf daar zo de goot in (zie afbeelding). Opzich een mooi ontwerp omdat eventueel lek water zo de goot instroomt, ipv dat het tegen een opstaande rand van de drain op hoopt.

MAAR: ik ben bang voor een capillaire werking tussen de flens en de (tegellijm) tegel. Mocht er een gaat, kiertje etc. zitten dan trekt het water erin. Hier kom je nooit goed bij om mooi af te kitten.

Hoe zouden jullie dit doen?! En met welke materialen?!

Ik heb twijfels bij het detail, zie afbeelding.
Ik heb een smit gevraagd er een waterdichte opstaande rand op te lassen, maar hij zegt dat dat niet gaat ivm krom trekken van de goot door de hitte (goot is 280 cm)

Veel dank en groet!

Schermafbeelding 2023-12-04 231343.png
 

Dimkal

  • #2
Mooi ding, maar inderdaad wel grote kans op lekkages. Over de totale lengte heb je door temperatuur verschillen met een behoorlijke uitzetting te maken. Een kleinere uitvoering voert net zoveel water af is veel makkelijker schoon te houden en heeft veel minder risico’s op lekkage. Als de leverancier onduidelijk of karig is met het advies dan zou je eventueel ook nog contact kunnen zoeken met de Bovatin daar zitten mensen die veel ervaring hebben met de verschillende verwerkingswijzen van goten.
 

Robbie's

  • #3
Dan heb je meerdere douches want een goot van 280cm is wel enorm groot ?
 

Haplo

  • #4
volgens mij heeft easy drain in het verleden ook zo'n soort goot gehad, waar het water terug liep onder de tegels door. Zoek daar eens op, misschien vind je nog een handleiding, volgens mij iets met taf.
Misschien de hele vloer met kimband dichtzetten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu