Rammelende leidingen

Ssander

  • #1
Hallo,

Wij hebben sinds +/- 2 jaar een nieuwbouwhuis en vanaf het begin hebben wij last van leidingen die rammelen. Het installatiebedrijf geeft aan niets voor ons te kunnen doen aangezien zij het niet horen als ze aanwezig zijn. Het treedt ook op als de CV uit staat. Het is net alsof er een aantal keren snel achter elkaar de kraan vol open en weer dicht wordt gedraaid. Maar op dat moment wordt er geen water afgetapt. (vaat)wasmachine, WC's, verschillende radiatoren al uitgezet/dichtgedraaid maar ook dat helpt het. Het enige dat lijkt te helpen is de hoofdwaterkraan dichtdraaien.

Heeft iemand misschien ervaring met dit probleem? Je hoort het door heel het huis zeer goed en is zeer storend. Het treedt minstens 10 keer per dag op.

Alvast dank voor mogelijke suggesties,

Sander
 

Kowrds

  • #2
Als je de hoofd kraan dicht draait is het probleem blijkbaar weg, misschien komt het probleem wel van buiten je huis . Hebben de buren ook last hiermee? misschien is het dan wel een probleem voor de wlm.
 

Ssander

  • #3
Dank voor je reactie. De buren hebben nergens last van. Als je je hand op de leiding houdt in de meterkast dan voel je ook de druk door de leidingen heen gaan op het moment dat het klappert. Als het van buiten komt dan zou je toch de meter moeten zien lopen op het moment dat het optreedt?
 

Ruben_S

  • #4
In mijn huis druppen soms de keuken kraan en douche kraan heel even, alsof er een hoge druk is ontstaan ergens in het waternetwerk. Het is niet zo vaak en elk huis heeft zo zijn eigenaardigheden dus het stoord mij verder weinig. Lijkt een beetje hetzelfde.

Als een leiding rammeld in de muur wijst dat op det een leiding toch bloot en zonder bevestiging in de muur is geplaatst? Als de muur krimt bij het drogen, kan er lucht onstaan bij een leiding. Als ie niet geïsoleerd is of bevestigd, kan door trillingen van krimpen en uitzetten of drukverschillen de leiding gaan bewegen en geluid maken.

Als je het wilt verhelpen, zou je de leidingen deels bloot moeten leggen. Ze bevestigen met beugels of de leidingen alsnog isoleren zodat ze niet tegen de wand klapperen. (pur?)
 

Kowrds

  • #5
Je hebt het over twee dingen je waterleiding en je cv installatie
ik neem aan dat je radiatoren niet in je waterleiding zitten verwerkt.
dit zijn 2 aparte systemen.
dit rammelen wat jij beschrijfd klink als waterslag
je zou wellicht een waterslag demper kunnen plaatsen in je waterleiding
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Zit er wel een keerklep in de water meter, omdat je zegd word geen water gebruikt maar klapperd toch.

Dat geklapper is heel vaak losliggende leidingen in kokers waar men niet meer bij kan komen.

ik weet niet als we wat aan hebben maar kan je een foto maken van toevoerkraan en watermeter in de meterkast.
[kan ook wezen dat kraan verkeerd om zit]
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu