Ramen van besteld houten kozijn sluiten en openen erg slecht

Pharmen

  • #1
Dag Klussers,

Ik zou graag wat advies willen hebben.
Ik heb eerder dit jaar online een kozijn besteld van hout en triple glas. Deze heb ik succesvol kunnen plaatsen. Ramen sluiten met en zonder glas erin perfect. Zowel op de bok maar ook na plaatsing.

Omdat ik tevreden was over de kwaliteit van het kozijn heb ik een 2de kozijn besteld. Deze is blijkbaar bij de website bij een andere timmerfabriek besteld.

- Ramen sluiten niet, klemden dusdanig dat ik deze in eerste instantie helemaal niet open kreeg.
- De schroeven van het beslag komen door de het kozijn in (dus van binnen naar buiten)
- Rubbers sluiten ook niet lekker aan

Ook is er her en der in het kozijn geschroefd zodat deze op de bok blijf staan. Het eerste kozijn is gewoon met bandjes vastgezet met bescherming er tussen.

De servicedesk reageert allemaal erg laks en langzaam. Zij stelden uiteindelijk voor dat ik het kozijn maar moest gaan plaatsen en dat ze daarna een servicemonteur gingen sturen.
Echter ik ben bang dat dan het getouwtrek gaat beginnen. Een kozijn dat eenmaal geplaatst is haal je er niet zomaar uit. En als je pech hebt komen ze met het verhaaltje niet goed goed geplaatst.

Nu kan ik gaan eisen dat ze eerst het sluiten van het raam goed in orde maken. Aan de andere kant is het ook wel handig om eerst het kozijn te plaatsen en daarna alles in orde te maken. Het kozijn staat in de weg en het glas ook. Ben dus erg gebrand om te plaatsen. Sterker nog het oude kozijn is al verwijderd.

De vraag is dus ook of het goed te herstellen is achteraf. Maar dat kunnen jullie natuurlijk ook niet beoordelen van een foto.

Graag wat advies.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit is geen klusvraag. Maar iig niet monteren. Leverende partij in gebreke stellen en de koop ongedaan maken.
 

Pharmen

  • #3
Dat ligt eraan. Ik moet de vraag anders stellen. Het raam klemt heel erg. Is dat uberhaupt een afstelling issue. Dus kan ik eventueel zelf aan de diverse schroeven gaan draaien zodat het raam niet meer zo erg klemt. Blijkbaar kan je het raam in hoogte verstellen en naar links en rechts. Maar verhelp ik daarmee ook het klemmen. Dat is de vraag eigenlijk voor dit forum.
 

Pharmen

  • #4
En is het zo dat een raam af fabriek open en dicht moet kunnen? Of vind het afstellen pas plaats na het plaatsen van de ruit. En moet ik een raam altijd opnieuw afstellen als de ruit geplaatst is. Of kan ik eerst het raam afstellen zonder ruit en daarna de ruit plaatsen zonder opnieuw af te stellen.
 

Nth

  • #5
Zoals Walker aangaf, niet monteren!
Ze weten heel goed dat jij ermee in je maag zit en dat is hun machtspositie.

Het is aan jou de keuze... accepteer je dat het zo slecht is omdat je niet anders kan of heb je de ruimte om te wachten op een andere.

Als het een kwestie is van hier en daar wat schaaf werk is heel wat anders dan beschadigingen die evt vocht in het hout kunnen veroorzaken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Pharmen schreef:
- De schroeven van het beslag komen door de het kozijn in (dus van binnen naar buiten)
Dit is gewoon een produktiefout.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu