Radson NOX 2510 - ontbranding (code 9) zonder warmtevraag

Sander76

  • #1
Hallo,

ik heb een probleem met de Radson NOX 2510. Regelmatig springt deze op code 9 (regelthermostaat open, 90 graden) en begint dan de CV te verwarmen zonder dat er een warmtevraag is ; het is zelfs zo dat de klokthermostaat door mij volledig is losgekoppeld van de CV en het probleem dan nog optreedt.
Het gebeurt echter niet continu, maar zo gedurende de dag enkele keren. Ik merk dat vooral 's-avonds en 's-nachts, waarbij de pomp gaat lopen (en dus geluid maakt) en de radiatoren warm worden. Dat kan wel een uur duren, voordat het vanzelf weer ophoudt.
De monteur is langsgeweest, en deze kon het probleem niet plaatsen. Hij heeft de driewegklep maar vervangen door een nieuwe. Natuurlijk lost dit het probleem niet op, want vandaag (2 dagen nadat de monteur langs was geweest) begint hij vrolijk weer op 9 te branden. Op reset drukken of de stekker uit het stopcontact halen geeft geen soelaas, hij begint dan na een tijdje direct weer op 9 te lopen.
Ik las wat postings over defecte boilerthermostaten, maar vraag me af wat hier nu het probleem zou kunnen zijn ? Verder krijg ik goed warm water en natuurlijk - ook als dit wel nodig is - springt de verwarming ook aan.
Ander punt is natuurlijk dat ik me een ongeluk stook aan energie die ik niet nodig heb...

Heeft iemand een idee wat er defect zou kunnen zijn, zodat ik de monteur volgende keer kan vertellen wat ie moet vervangen ? Waarom zou het maar af en toe gebeuren ?

Bedankt !
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Heeft iemand een idee wat er defect zou kunnen zijn, zodat ik de monteur volgende keer kan vertellen wat ie moet vervangen ?
U bent hier aan het verkeerde adres, u hoeft een monteur toch niet te vertellen wat hij moet doen, dat dient hij zelf te weten en anders belt hij de fabriek maar even.
Hier worden alleen tips gegeven voor het zelf oplossen van problemen, lees de forumregels er maar op na.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu