Lekkage bij driewegklep van Radson 2510 NOx

Lou

  • #1
Afgelopen week lag er een klein beetje water onder onze CV-ketel (Radson 2510 NOx). Bij inspectie zag ik dat onderaan de driewegklep (bij het hendeltje voor 'auto' en 'man') een druppel hing. De driewegklep is van het merk 'Erie'.

Mijn vraag is of een driewegklep geheel vervangen moet worden of dat er revisiesetjes bestaan?
 

Lytjepole

  • #2
Even afhankelijk van de leeftijd van de ketel is het denk ik verstandiger om een complete set te bestellen. Hier zit namelijk ook een set bij die de leidingen beter in positie houden zodat dit lekkage-probleem minder snel weer optreedt.
 

Lou

  • #3
Mijn dank voor de snelle reactie.

Deze ketel is uit 1995 en heeft altijd goed gefunctioneerd. De enige reparatie die er geweest is, betrof het vervangen van de condensator.

Uit het antwoord meen ik te begrijpen dat er revisiesetjes bestaan. Ik veronderstel dat er een aanmerkelijk prijsverschil tussen een nieuwe klep en zo'n setje is. In mijn geval lijkt het dus beter om voor een revisiesetje te gaan?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #4
Lekt hij uit uit de klep bij het palletje of erachter? Want dan zullen het waarschijnlijk gewoon de O-ringen zijn die aan vervanging toe zijn.

Even buiten de klep om u zegt dat de enige reparatie de condensator is geweest. Is er wel een beveiligingsset op de stromingskap gemonteerd?

Erg belangrijk bij dit toestel! En krijgt hij jaarlijks onderhoud? Deze ketel staat bekend om gescheurde branders en de wisselaar die inwendig stuk gaat!
 

Lou

  • #5
Onze ketel wordt elk jaar door een erkende installateur onderhouden. Ook is die beveiligingsset gemonteerd (overigens door Bosch zelf).

Wat het lekken betreft: hij lekt inderdaad bij dat palletje.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #6
Dan zal de hele klep vervangen moeten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu