Radson multicom 28 - Na 1 sec de circulatie pomp uit

Teet

  • #1
Wanneer de cv op cv bedrijf springt gaat na 1 sec de circulatie pomp uit. Weet iemand wat hier de oorzaak van kan zijn . met vr gr theo
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Draait de pomp vast, of stop hij gewoon.
Krijgt hij nog spanning als hij niet meer draait?
Indien geen spanning meer weet U in ieder geval dat de pomp OK is.
Het probleem moet dan gezocht worden in de aansturing van de pomp.
De print / branderautomaat.
 

Teet

  • #3
Na resetten loopt de pomp weer wanneer echter de cv aanslaat stopt de pomp. Ik heb de pomp van een eigen 220 aansl. voorzien,en hij blijft doorlopen .Waarschijnlijk ligt het dan aan de aansturing? De ketel heeft 2 jaar niet gedraaid en droog gestaan kan dit een van de oorzaken zijn?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Nee, kan eigenlijk niet, want dan zou de pomp namelijk op de eigen voorziening ook niet werken.
Hoe oud is toestel?
Koophuis / huurhuis?
Als U het huis gekocht heeft, verborgen gebrek.
Als het een huurhuis betreft, niet zelf sleutelen maar woningvereniging inschakelen
Let op gooi niet te veel geld hier tegen aan, ketels staan niet al te best aan geschreven.
 

Remch

  • #5
Bij dit toestel gaat de pomp pas draaien als de temperatuur van de wamrtewisselaar boven de 50 graden komt en stopt weer als de temperatuur onder de 50 graden zakt.
 

Klaas34

  • #6
Wat doet de cv-ketel? Blijft hij voor verwarming branden of schakeld hij over naar warmwatervoorziening? Kun je zien bij de bedrijfsmode (volgens mij blz. 13 van de gebruiksaanwijzing).

Waarschijnlijk is ntc 4 niet al te goed meer. Of je hebt last van een druppende kraan of een lekke warmwaterleiding. Draai de inlaatcombinatie eens dicht.

Het klopt namelijk dat na het resetten de pomp gaat lopen. Daarna zal hij eerst voor warmwater gaan branden, tot de warmtewisselaar de ingestelde temperatuur voor warmwater heeft bereikt. Dan stopt de ventilator en gaat de ketel pas branden voor verwarming van de woning. En ja, de pomp gaat dan na ongeveer 1 sec. uit.

Het verhaal van Remch is mogelijk. Je kunt namelijk de minimale temperatuur instellen dat de pomp moet gaan draaien, maar hiervoor heb je een 4-cijferig display en de fabriekscodes nodig.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu