Radson Multicomfort 28b verliest druk

Nicopet

  • #1
Beste mede klussers,

Onze ketel (Radson Multicomfort 28b geplaatst in 1999) verliest al sinds we hier wonen (inmiddels 1 jaar) elke 2 a 3 dagen zijn druk en we vullen deze dan bij tot 2.0 bar. We weten niet hoe lang de vorige eigenaars dit al bezig waren voor ons.

Er zijn al professionals komen kijken en die hebben al een nieuw overdruk ventiel gestoken (Dit lekte constant), het nieuwe lekt nog altijd (minder) momenteel elke 5 sec een druppel. Ze hebben het expansievat ook al vervangen.

Ze hebben ook getest op lekken in het circuit maar hebben niks gevonden.

Als we druk bijdraaien dan stijgt de druk eerst snel en langzaam aan trager des te meer druk er is (wat mij normaal lijkt?).

Het water aan onze kraan is altijd een korte periode heet maar de temperatuur valt al snel (naar lauw/gematigd warm, niet naar koud). We krijgen dus nooit een bad vol met warm water.

Iemand enig idee wat er kan mis gaan en hoe ik dit kan testen?

Alvast bedankt!
 

Tumkie

  • #2
Niet te veel tijd en geld meer in steken in dat toestel...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Tumkie, de vraag was wat er mis kon gaan.
Als dat een kleinigheid is koop je daar toch geen nieuwe ketel voor.
 

Tumkie

  • #4
Wisselaar lek ...
 

Nicopet

  • #5
Bedankt Tumkie en Jan.

Enig idee hoe ik kan testen of mijn warmtewisselaar wel degelijk stuk is ? Heb al gelezen dat dit een kostelijke reparatie is dus dan kan ik beter beginnen te sparen voor een nieuwe ketel zeker ?!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Als je overstort weer lekt is de druk te hoog geweest en dan sluit deze niet meer en zal deze vervangen moeten worden.En aangezien je alles vervangen had, vraag ik mij af of het vat niet te klein is of dat het misschien al defect is.

Gemiddelde economische levensduur van een ketel is ca 15 jaar, dus is het zeker verstandig om geld te reserveren voor een eventuele vervanging.

Aan de ketel zit een condenswaterafvoer, als u deze losmaakt en in een emmer legt, de ketel uitschakelt(stekker eruit) en vult tot 2 bar en dan wachten zit er na 24 uur water in de emmer dat si waarschijnlijk de wisselaar lek.
 

Nicopet

  • #7
Bedankt Headhunter. Ik ga proberen hem morgen 24u uit te zetten. Ik zal hier het resultaat posten!
 

Elisomar

  • #8
Ik veronderstel dat druk rond de 3 bar is. (automatische ontluchter is reeds vervangen door U), veiligheidskraan (overdrukventiel kan ook door kalk of klein vuiltje lekken).
Eerste dat moet vervangen worden is de vuldarm (meestal flexibel met 2 rode vleugelkranen). Volgend kan de warmtewisselaar zijn , waarbij er sanitair water naar verwarming lekt. Bij oudere ketels wordt dan al aan vervanging volledige ketel gedacht. Alternatief: zet stoppen op de toe/afvoer sanitair water van ketel en verwarm sanitair water met elektrische boiler.
 

Marcn88

  • #9
Bij dit type jetel zit de warmtewisselaar voor tapwater bovenin de kop van de ketel deze zal lek zijn dit is te testen doorde cv druk af te laten tot 2 bar staat er binnen afzienbare tijd weer rond de 3 bar druk op is de warmtewisselaar lek kortom ketel vervangen
om ww op te gaan stoken met een elektra boiler is momenteel nog steeds duurder als met gas tevens is de voorraad warmwater met een boiler erg beperkt en daarbij het toestel is van '99 dan is het wachten op t volgende wat defect gaat
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #10
Maar nu nog gaan sparen :mrgreen: het word al behoorlijk koud :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu