(Water) Pruttelen Radson Multicom 26 hrc

EDWIN27

  • #1
Onze ketel is tijdens het verwarmen aan het (water) pruttelen.
(radson Multicom 26 hrc >jr 1998).
Afvoer buis voor condens onder de ketel loopt gewoon goed door, heb in deze afvoerbuis al een kopje water gedaan en ook de sifon onder losgehaald.

Het is hetzelfde geluid als je afvoer van de gootsteen of wasmachine wel eens doet als het buiten hard regent.
Wat te doen en kan dit problemen opleveren?
 

Lytjepole

  • #2
Ik zou zeggen: controleer de druk in het cv-systeem en de automatische ontluchter bovenop de ketel. Voor zover ik weet zijn deze ketels niet uitgerust met een druksensor en geven ze geen storing als cv-zijdig de druk weg is. Dit zou misschien de borrel (kook?) geluiden kunnen veroorzaken.
 

EDWIN27

  • #3
Bedankt voor uw reaktie.
Druk is 1,7 bar. Ventiel links bovenop de ketel staat geheel open.

Hij pruttelt vlgs mij alleen als de ketel koud is, als hij een tijdje staat te draaien om het huis op te warmen gaat het over.
 

KiteFlupke

  • #4
Is van alu denk ik de verbrandingskamer. Dus dit bekijk ik als "normaal". Vooral op volle vermogen heb je dit. Tja bekijkt het als uitkoken van de ketel. Ook rot die aluminium aardig :-)
 

Klaas34

  • #5
Bedoel je met pruttelend geluid, het geluid dat je ook hoot als je met een ruitje in een glas water blaast? En moet je ook regelmatig bijvullen?

Dan kan het zijn dat je binnenwerk van je cv-ketel lek is. Afhankelijk van de leeftijd van de cv-ketel, kun je het binnenwerk (onderdeel) onder garantie retour krijgen.

Je kunt er heel makkelijk achter komen of het binnenwerk lek is, door 's avonds voor het slapen de stekker van de cv-ketel eruit te trekken en dan de volgende ochtend bij de brander en bij het inspectieluik te kijken of de ketel ook vochtig is. Denk er wel om dat het niet moet vriezen. Reden dat de ketel helemaal uit moet, is dat het water anders verdampt en in de schoorsteen verdwijnt.

Succes.
 

EDWIN27

  • #6
Opgelost.
Overdruk ventiel was lek. Daarbij meteen de ketel een beurtje gegeven en probleem is opgelost.
Een ieder bedankt voor het meedenken

gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu