Radiatorkraan vervangen - Welke maat zou dit kunnen zijn?

Yorick21

 • #1
Beste allemaal!

Vandaag heb ik geprobeerd om mijn oude radiatorkraan te vervangen, tevergeefs helaas. Ik heb bij de Praxis een van de standaardmaten gekocht, echter is dit niet de juiste maat. Zie de foto hieronder. In the heat of the moment zijn wij vergeten om de maat op te meten. Nu is mijn vraag: Welke maat zou dit kunnen zijn en welke radiatorkraan zou wel goed passen op deze afmeting?

Daarnaast heb ik een ander kort vraagje: Ik heb voor het demonteren de HOW-TO van de gamma gebruikt (https://www.gamma.nl/klusadvies/a/radiatorkraan-vervangen), echter bleef er water uitkomen tijdens het ontluchten/ demonteren. Bij stap 3 wordt aangegeven 'laat de radiator leeglopen'. De radiator is uiteindelijk nooit leeggelopen, er kwam constant water uit. (Zelfs na circa 1 uur ontlucht te hebben bleef er een kleine stroom aan water uitkomen). (CV stond uit/ was geleegd)

Heel erg bedankt alvast voor het meedenken! :)

1607612599908.png
1607612779255.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  De oude kraan is een bijzonder type met buitendraad of een oude met een speciale knelset.
  Kun je een foto plaatsen van de leiding waar deze kraan op zat?
   

  Yorick21

  • #3
  Tuurlijk!

  1607675128222.png

  1607675146920.png


  1607675161178.png
   

  Tom345

  Specialist Elektra
  • #4
  Deze kranen heb ik ook bij mij thuis. Ben geen cv specialist. Maar het lijkt me dat dat koppelstuk met de wartelmoer dat nu nog op je radiator zit eruit moet draaien en vervangen door dat wat er bij je nieuwe radiatorkraan zit. Waarschijnlijk heb je hennep of teflontape nodig om het af te dichten, maar dat weten de cv-specialisten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu