Radiatoren verwijderen & vloerverwarming plaatsen

joostedm

 • #1
Komende week komt er een bedrijf langs die vloerverwarming in mijn huis gaat installeren. Deze vloerverwarming zal als hoofdverwarming worden gebruikt. In mijn huis zitten momenteel een aantal radiatoren, zie de plattegrond in de bijlage. Nu komt er dinsdag een bedrijf langs dat alle radiatoren gaat verwijderen, maar ik moet het systeem zelf leegmaken. Online lees ik dat je het systeem moet afpompen op het laagste punt, maar bij mij lopen de CV buizen in de vloer (foto 2).

In mijn CV kast, kan ik de buizen naar de radiatoren eenvoudig zien (cv 1 & cv 2). Mijn vraag is, hoe adviseren jullie om het systeem leeg te laten lopen? Daarnaast vraag ik mij af hoe jullie adviseren dat ik de buizen allemaal weghaal (foto buizen)? Ik kan ze er simpelweg laten afslijpen, is dat een optie?

Het is mijn eerste huis, ik ben benieuwd hoe jullie het zouden aanpakken!

Verwarming.jpeg Buizen.jpeg CV 1.jpeg CV 2.jpeg Foto 2.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Deleted member 129200

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Ik zou adviseren om ook het leegmaken van de radiatoren door de monteurs van het bedrijf, dat de vloerverwarming komt frezen te laten doen.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Hopelijk hebben ze wel eerst een proefslijping gedaan.
  Dit omdat er een tegelvloer in ligt.
  Als die niet goed verlijmd zit zal die tijdens het inslijpen los komen, en dan zijn de sleuven waarschijnlijk niet diep genoeg.
  Je zou dan de gehele vloer nog naderhand moeten egaliseren om op de hoogte van de bovenkant van de slangen uit te komen.
   

  joostedm

  • #4
  @Peter , goed punt! Dit was ik vergeten te vertellen. De tegelvloer wordt er eerst uitgehaald. Daarna egaliseren we alles. En dan gaan ze de vloerverwarming erin frezen.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  :prima:
   

  joostedm

  • #6
  @Degooijer , zij willen het helaas niet doen. Ik kan het wel aan het sloop bedrijf vragen. Dat zal ik nog even voorleggen.
   

  Deleted member 129200

  Specialist Vloerverwarming
  • #7
  Vreemde "service": onze monteurs doen dat altijd wel voor de klant en dat is ook normaal. Oppassen voor die klanten......
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu