Radiatoren op korte afstand doorlussen

EmileB

  • #1
Ik wil in de erker van mijn huis drie radiatoren plaatsen die ik ga doorlussen zodat ze als één radiator fungeren. Ze staan onder een hoek van 120 graden ten opzichte van elkaar, en om het ook visueel zoveel mogelijk een geheel te laten zijn wil ik ze dicht op elkaar plaatsen. Mijn vraag: met welk soort materiaal ga ik de verbindende bochtjes maken? Ik denk dat de boogstraal van een 15mm pijpenbuiger te groot is om een stalen bocht te maken waarvan de uiteinden recht genoeg zijn om een knelkoppeling te gebruiken zonder dat die gaat lekken. Ik plak 3 foto's bij dit bericht: 2x de situatie in mijn huis en 1x een afbeelding die ik op Klusidee heb gevonden en waar de radiatoren met een flexibele buis zijn aangesloten. Is dat robuust genoeg om lekkage te voorkomen?

Erker1.jpg Erker2.jpg RadiatorenInErker.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
dit lijkt me prima te buigen, neem een buigijzer met korte straal.
aanvoer en retour leiding kruislings aansluiten
 

Auto-Geen

  • #3
De bijgeleverde beugels op de kortste stand gebruiken. Doorverbinden als op foto 3 en aansluiten zoals Marcn.88 zegt.
 

EmileB

  • #4
Thanx! Nooit aan gedacht dat er buigtangen met een kortere straal bestaan - die ga ik maar eens zoeken (liefst huren of lenen want ik heb maar 4 bochtjes nodig). Met flex verbinden zoals op de derde foto is dus waarschijnlijk niet nodig.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
ff langs de plaatselijke installateur en vragen of ze 4 bochtjes willen buigen, wel eerst de hoek opnemen
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Op de linkse radiator je toevoer maken en op de rechtse je afvoer, doe je dit niet zal alleen de eerste radiator maar warm worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu