Nieuwe radiator korte tijd warm geweest

Djonik

  • #1
Hai, in de caravan hebben wij een nieuwe cv installatie aangelegd.
Radiators zijn zowel met thermostaat knoppen als met gewone kranen uitgerust. Dit om voldoende doorstroom te houden van het warme water.
De laatste radiator hebben wij gisteren aangesloten. Deze radiator is voorzien van een thermostaatkraan. Hij werd eventjes warm en ik ben er dus vanuit gegaan, dat de radiator het deed.
Vreemd is nu, dat de radiator niet meer warm wordt. Ook de leidingen vanaf het verdeelblok, welk naar deze radiator toelopen, worden niet warm.

De rest van alle leidingen worden wel warm.
Heb inmiddels de alle radiators dichtgedraaid en alleen deze radiator opengezet, zonder resultaat. Heb alle radiators ontlucht, evenals de ketel als het verdeelblok.

Ik heb het idee, dat het probleem wordt veroorzaakt, of door de thermostaatkraan, welk defect kan zijn, of dat ik de toe/aanvoer leidingen verwisseld heb.
In de zelfde ruimte heb ik nog een radiator, zonder thermostaatkraan. Ook al draai ik deze dicht, wordt de radiator niet warm.

Wie kan mij helpen? (heb de zoekfunctie van klusidee gebruikt, maar kom er nog steeds niet uit.)

groet
dennis
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heb je pennetje gebruikt.
*wgb*
 

Djonik

  • #3
Pennetje? weet niet wat hiermee bedoeld wordt.
NOg een klein detail, mocht dit wat uitmaken, op de andere radiatoren, heb ik dezelfde thermostaatkranen. Behalve op deze ene, deze thermostaatknop is van een ander merk.

groet
dennis
 

Xr8

  • #4
Merk maakt niets uit. Het kan zijn als het een oude kraan is dat deze verkleeft is. Demonteer de kop, als het goed is zie je dan een pennetje dit moet als de kop eraf is naar buiten staan. Druk je dit in met een schroevendraaier oid dan zal deze naar binnen gaan. Bij loslaten moet deze weer terug komen. Gebeurt dit dan is de kraan niet verkleeft.

Omdraaien van aanvoer en retour maakt voor het warm worden niets uit. Kraan kan alleen vreemde geluiden gaan maken. Zit er toevallig een voetventiel voor wat nog dicht staat?

In dit geval zal de temperatuur van de ketel ook razend snel oplopen en de ketel zal uitschakelen op de maximaal thermostaat.

Succes.
 

Djonik

  • #5
Hai, mijn dank is groot.
Het was dus het voetventiel dat dicht stond.
Heb deze nu opengedraaid en de radiator wordt meteen warm.

Is er nu nog iets waarop ik moet letten? Waterdruk cv installatie bv? Ontluchten?


groet
dennis
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Djonik schreef:
Wie kan mij helpen? (heb de zoekfunctie van klusidee gebruikt, maar kom er nog steeds niet uit.)

groet
dennis
Mijn aanwijzing om in de zoekfunctie pennetje te typen. :wink:
*wgb*
 

Xr8

  • #7
Waarschijnlijk werd deze dus even warm omdat je hem hebt gevuld met warmwater wat al aanwezig was in de installatie. Het werkt in ieder geval en daar gaat het om.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu