Radiator wordt niet warm. te lange leiding?

Em_all22

  • #1
Mijn probleem is, dat de radiator in de badkamer niet warm wordt. Vermoedelijk doordat de afstand tot en/of de weerstand in leiding te groot is. Alleen na het sluiten van de andere radiatoren in het zelfde deel, wordt de radiator warm.
De CV staat in de kelder en hangt aan de scheidingsmuur met de buren. Via het plafond loop de hoofdleiding naar de andere scheidindswand, waarna via een t-stuk het water naar de voorzijde en naar de achterzijde van het huis loopt. Van hier naar de 2 bovenliggende etages. De badkamer ligt in het midden van de 2e etage en de leiding heeft nog wat bochten daar naar toe. De diepte van het huis is 13 meter.
Om deze verwarming van meer water te voorzien, kan ik misschien een extra pomp gebruiken? Of is het beter een kraan te plaatsen die de weerstand naar de andere zijde verhoogt? Of zijn er nog andere mogelijkheden?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Zoek even op "waterzijdig inregelen".
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Er zit toevallig geen voetventiel in de radiator die nog een beetje dicht staat?
 

Em_all22

  • #4
Het is een installatie met stalen pijp en geen regelmogelijkheden bij de radiatoren, behalve dan de thermostaatkranen. De radiator in de badkamer is nog een ouderwetse, gietijzeren exemplaar.
Ik bekijk, in de loop van de dag, naar de sugestie "Waterzijdig inregelen". Op het eerste gezicht lijkt het goede info te geven
 

Em_all22

  • #5
Onder waterzijdig inregelen heb ik toch niet echt iets gevonden. Het eninge wat ik kan gebruiken is drukverschilregelaar. Maar of ik deze voldoende "fijn" kan afregelen, vraag ik mij af. Het drukverschil moet te groot zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Sommige pompen zijn voorzien van een 2 of 3 standenschakelaar, misschien hebt u geluk en kan de pomp een standje hoger worden gezet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu