Handdoekradiator wordt niet warm - voetventiel

RalphZ

  • #1
Goedemiddag.

Onze radiator wordt niet warm. De aanvoer linksonder is warm, maar de warmte gaat om de een of andere reden niet de radiator in. Uiteraard alle andere radiatoren dichtgedraaid en deze open en vervolgens ontlucht. Er kwam geen lucht uit. Bij alle radiatoren in huis dicht en deze open wordt hij iets warmer, maar lekker heet wordt hij nog steeds niet. CV ketel staat op 1.8 bar.

De aanvoer komt van zolder, loopt door de muur achter de radiator langs om bij de onderaansluiting uit de muur te komen. Bij de kraan is de boel wel warm, de aanvoerbuis op zolder is warm. Waar zouden we nog naar kunnen kijken? De radiator en de kraan zijn recent.

WhatsApp Image 2023-12-01 at 15.43.17.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Voetventiel helemaal open?
Je zegt dat de leiding vanaf boven door de wand naar beneden loopt, is deze leiding te ontluchten of gaat deze boven ergens eerst naar beneden en dan pas naar de ketel?
 
  • Like
Waarderingen: RalphZ

RalphZ

  • #3
Ja de aanvoer gaat vanaf de ketel ook naar de slaapkamers een verdieping lager en van daaruit ook weer naar de woonkamer. De retourleiding loopt vanaf de badkamer parallel aan de aanvoerbuis weer naar boven naar de zolder. Hoe het precies zit kan ik verder niet zien want het zit achter een dichtgetimmerd schot. De badkamer is de laatste radiator in lijn.
Voetventiel zou natuurlijk ook kunnen. Maar daar durf ik niet aan te draaien. Ik ga contact zoeken met de loodgieter. Bedankt voor de hulp!
 

RalphZ

  • #4
Het bleek inderdaad het voetventiel. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu