Radiator wordt niet warm - Nefit topline HR70

Dinjens

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Heb verleden week een cv leiding verlengd en daarvoor de leidingen laten leeglopen. Er was een beduidend hoge vacuümzuiging. Geklaard en terug bijgevuld en ontlucht. gelijkvloers en twee etages.
Nu doet zich het euvel voor dat op de bovenste etage ( de twee etages hebben een aparte cv-pomp ) drie radiatoren ( allen in een hoek liggend ) niet warm worden. Enkel de inloop is warm en de rest van de radiator is koud. Dit zijn drie plaat radiatoren. Ontluchten helpt niet , er komt water uit maar de radiator wordt niet warm. Al de andere radiatoren worden wel warm. Wat kan de oorzaak zijn en hoe te verelpen. Zelf heb ik de indruk dat de pomp het doet anders kunnen de andere radiatoren niet warm worden. Denk ik, tenzij die uiterste hoek niet bereikt kan worden maar dat was voorheen niet het geval dus zal er met de pomp niets mis zijn.
Ter verduidelijking even de situatie inzake ketel etc:
Nefit topline HR70 en die deed het voorheen redelijk. Redelijk in vergelijking met de vorige ketel een Loganagas die steeds hard stookte maar ook het gas door de schoorsteen joeg, In ieder geval werden de radiatoren gewoon normaal warm totdat ik, denkelijk de oorzaak, leeg liet lopen en weer bijvulde.
Wie heeft de oplossing om ook deze drie radiatoren warn te krijgen? Leidingdruk heb ik opgevoerd tot 2.8 maar dat zet geen zoden aan de dijk ( was 2.3). Graag reactie,
met dank en een prettige dag,
andres
 

Fiesiekus

  • #2
Dinjens schreef:
Er was een beduidend hoge vacuümzuiging. Geklaard en terug bijgevuld en ontlucht.
Wat betekent dit?
 

Dinjens

  • #3
Tja, eerst het water afgelaten en vervolgens de kopelingen los gemakt en de buis verlengd. Tijdens het loskoppelen/of het ontdoen van de eindkap was er een grote zuigkracht in de leiding. dat bedoel ik met vacuüm trekken, waarschijnlijk niet goed uitgedrukt. Dus lucht in de leiding.
dat wilde ik daarmee zeggen.
graag reactie
 

Fiesiekus

  • #4
Dan denk ik dat er weer lucht in de leidingen zit. Kwestie van radiatoren die wel heet worden afsluiten en de andere (na enige doorstroomtijd) ontluchten.
 

Dinjens

  • #5
Ga het proberen, dank en meld me na gedane arbeid.
de snelste van die miljoenen....ik weet ook niet waarom......misschien de korste afstand afgelegd.
groetjes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
En laat gelijk ook de druk wat zakken, 2,8 bar is veel te hoog, 1,5 tot max. 2 bar is normaal, u loopt nu het risico dat de overdrukbeveiliging begint te werken, die moet dan vervangen worden.
 

Dinjens

  • #7
Is reeds bebeurd tijdens het ontluchten, zakte tot 2,5. Dak is 12,5 meter is dan 2 toch genoeg?
laat nog effe weten met dank alvast,
andres
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
2 is genoeg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu