Radiator word niet geheel warm

Rezoord

  • #1
Had een vraag over het aansluiten van een design radiator.Heb een radiator met onder en boven een horizontale buis met aan beide zijde aansluitpunten.Hier tussen zitten 2 verticale rijen (achter elkaar) van 10 buizen tussen geplaatst van 175cm lang.Ik heb rechts boven mijn aanvoer en rechtsonder mijn retour zitten maar het duurt uren voor de radiator geheel warm is.Heb ik de radiator niet goed aangesloten?
 

Xr8

  • #2
Kun je de retour niet links onder aansluiten? Zit er toevallig een straalbuis in, waardoor je het aanvoer water direct de retour in jaagt.

Ga ervan uit de de radiator goed ontlucht is.

Succes.
 

Rezoord

  • #3
Dat wil ik gaan doen,maar zoals de situatie nu is dan moeten de meest rechtse buizen en de retour toch wel warm worden maar dat is ook niet het geval.Heeft het ook met druk in de radiatotr te maken?Mvgr
 

Cardin94

  • #4
Als ik het zo lees denk ik dat dit probleem wellicht weer zit in het veelbesproken inregelen. Heb je de mogelijkheid om de retour een beetje te knijpen? Probeer dit dan eens.

Als ik het goed begrijp is dit een model zonder de mogelijkheid van een stromingsbuis. Jag* Deco verticaal (geen reclame bijvoorbeeld. :) ).
 

Rezoord

  • #5
Nee kan m niet knijpen maar wil de retour naar linksonder verplaatsen,is het verstandig om er dan een voetventiel tussen te plaaten?Klopt ik kan geen stromingsbuis plaatsen.Snap alleen niet waarom de retour nu niet echt warm word.

Mvgr
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Plaats even een foto van radiator

Welk merk of type is het

vaak heb je in de radiatoren schotjes gebouwd zodat het water maar 1 kant op kan stromen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu