Radiator met 3 aansluitingen

YorickS

  • #1
Goede dag. Ik ben bezig onze badkamer te renoveren. Nu zit er een radiator in waar 3 leidingen op worden aangesloten. 1 leiding zit op een RTL-kraan (links onder) en de andere 2 zitten onder (midden) op de radiator aangesloten. Ook zit er een vloerverwarming in de badkamer. Heeft iemand een idee dit (samen) werkt?

Verder ga ik de leidingen in de wand wegwerken om er dan een "mooiere"radiator op te hangen. En dan wil ik liever niet weer een 3e leiding aan te hoeven sluiten. Kan dit?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
3 leidingen kan niet het zullen dan in totaal of 2 aansluitingen zijn of 4 je hebt immers aanvoer en retour radiator en aanvoer retour vvw, of je hebt de aanvoer op de radiator en dan via een rtl ventiel de vvw voeden en deze op de retour(zoals een rtl ventiel hoort toegepast te worden)
 

YorickS

  • #3
Beste Marcn.88. Ik heb me ook suf gepiekerd. Het zijn er echt 3. Zie foto. Ik denk dat ik dan de installateur van destijds maar eens moet bellen.


image.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
De andere aansluiting voor de vloerverwarming zal wel een pers T-stuk onder de vloer zijn.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
dan zal er nog geen stroming plaats vinden of de aanvoer moet los aangesloten zijn en dan retour via de radiator, maar dan zit het niet zoals het hoort.
dit omdat er dan geen beveiliging isop de aanvoertemperatuur in de vloer, pas als de retourde ingestelde waarde bereikt begint het rtl ventiel te knijpen
 

YorickS

  • #6
Hmm als ik je verhaal goed begrijp kan het dus wel kloppen dat ik eigenlijk nooit iets van de “vloerverwarming “ heb gemerkt. Dan zitten er voor mij dus maar 2 opties op. 1: de leiding die naar het rtl ventiel loopt afdoppen en de nieuwe radiator aansluiten met de andere 2 leidingen. 2: de vloer open maken totdat ik de retour van de vloerverwarming vind en deze ook op de radiator aan te sluiten.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
zet de radiator is dicht en zorg dat er warmte vraag is, word dan na een uurtje oid de onderkant van de radiator lauw?
 

YorickS

  • #8
Excuus voor de late reactie.
Ik heb het even geprobeerd en ik kan niet zeggen dat de radiator of leidingen lauw worden als de radiator dicht staat. Draai ik de rtl kraan open voel ik dat de vloerverwarming warm word en de radiator niet. Zet ik vervolgen de radiator open met de knop (rechtsboven) wordt deze ook warm.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu