Radiator blijft koud (groepsverdeler)

Mike20

 • #1
Hallo allemaal, een kennis van mij heeft gevraagd naar de cv te kijken.
De radiator is er af geweest en hebben ze opnieuw geplaatst en zolas ik begrijp ontlucht maar ze hebben er niet heel veel verstand van.
Nu blijft de radiator blijft koud. Eerste instantie denk ik aan het opnieuw ontluchten van de radiator als het niet goed gedaan is om te kijken of het daar zit.

Maar zo niet, er zit ergens in het plafond een groep verdeler. Nu ken ik dat niet maar ik neem aan dat de aanvoer vanaf de cv ketel daar gesplitst word naar elke radiator een eigen aan en retour gaat. Kan het zijn dat daar ergens een lucht bel kan zitten en zo ja zit er op zn blok ook een ontluchting schroef?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Hoe zit de radiator dan aan gesloten zit er geen kraan nog dicht?

  Als andere radiatoren van die verdeel stuk wel warm worden kan je wat radiatoren dicht draaien en dan op de radiator gaan stoken zodat ie mee moet lopen en warm moet worden.
  Bij ontluchten een doek of kopje nemen en flink laten spuiten vaak eerst water en dan veel lucht.
   
  • Like
  Waarderingen: Mike20

  Mike20

  • #3
  Ik heb begrepen dat elke radiator vanaf de groep verdeler een aan en retour heeft. De knop staat los. 1 blijft koud dus, 1 blijft lauw en de overige worden gewoon warm.

  Ik zal er één deze dagen gaan kijken maar met het idee wat info in te winnen gezien ik z'n verdeler niet ken. Ik zal laten weten of het gelukt is of als ik er niet uit kom
   

  Mike20

  • #4
  Het is gelukt. Er kwam geen lucht uit de cv verdeler maar deze hangt lager dan de hoogste leiding. Uit eindelijk overige radiatoren dicht gedraaid en toen kwam er dus veel lucht uit die ene radiator. Na het bijvullen nogmaals ontlucht en het probleem is verholpen :)
   
  • Like
  Waarderingen: Henk253

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu