Raamkozijn sluit niet goed in midden

MarcoPJ

  • #1
Een van mijn ramen lijkt aan een kant niet goed aan te sluiten. Hierdoor komt er kou en lawaai door de naad (van de auto's op de straat). Het lijkt erop alsof het kozijn krom is, aangezien deze bovenaan en onderaan wel beter lijkt aan te sluiten, maar in het midden er een goede naad is van zo'n 10 - 15mm. Bovenin lijkt deze perfect aan te sluiten en onderin is dat wat minder (zo'n 5 - 10mm). Wat kan ik hieraan doen? Mijn appartement valt onder een VvE en het geheel is nog niet aan vervanging toe dus dit is geen optie.

20211030_112207.jpg 20211030_112220.jpg 20211030_112224.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je het raam open doet zie je aan het raam rondom nokken zitten welke in de sluitplaten van het kozijn vallen. Aan de hangzijde ("scharnierzijde") moet je de nok (of 2) in het midden zo verstellen dat het raam verder aangetrokken wordt.

De VVE kan trouwens prima een onderhoudsbeurt uit laten voren voor alle ramen in het complex.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier en MarcoPJ

MarcoPJ

  • #3
@Walker Heel erg bedankt voor je reactie.

Ik ben niet zo technisch (alleen met een computer :)) en heb even een foto genomen van de situatie. Bedoel je deze dingen wanneer je het over nokken hebt? Ze zien er helaas al aardig toegetakeld uit. Dit is waarschijnlijk bij de vorige bewoners al ontstaan. Hoe werkt het verstellen van deze dingen? Of is het dusdanig toegetakeld dat dit waarschijnlijk niet meer zal lukken?

Inked20211030_114236.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Het gaat om het rondje aan de andere kant, die kun je met een inbus verdraaien. Op Youtube staan wel filmpjes hoe dit moet. Maar als het echt slecht sluit: schakel een onderhoudsbedrijf in. Periodiek onderhoud aan hang en sluitwerk voorkomt duur herstel of vervanging. En hoort wat mij betreft bij de taken die de VVE moet aanbesteden.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
@Walker, of dat tot de taken van de VVE behoort lijkt aannemelijk. Zeker is het alleen niet, hetgeen hierover is opgenomen in de splitsingsakte is leidend.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu