Raam optisch verdelen

MSL

  • #1
De vorige eigenaar van onze woning heeft het kamerraam in de voorgevel vervangen door een groot kunststof kozijn. Hartstikke mooi natuurlijk dat dat al gebeurd was maar ik vind het nu zo'n groot stuk glas. Nu kun je bij binnendeuren achteraf nog verdeling aanbrengen door middel van roeden. Bestaat er ook zoiets voor grote ramen want zulke kleine latjes is natuurlijk geen gezicht
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat kan. Plakroeden zijn er vast in meerdere maten. Als het HR++ glas is, is het de vraag of het glas er wel tegen kan. Er kunnen spanningen op het glas komen waardoor het breekt. Als het recent glas is, kan misschien de fabrikant dit aangeven aan de hand van de code in de spouw van het glas.

Grote stukken glas worden tegenwoordig juist als een meerwaarde gezien. :wink:
 
  • Like
Waarderingen: MSL

MSL

  • #3
Het is inderdaad HR++. Geen idee wie de fabrikant is. Er staat geen code in de spouw. Bij het vervangen van de schuifpui aan de achterzijde hebben de installateurs gekeken en kwamen tot de conclusie dat het HR++ is. Omdat het recent is gebeurt is dat ook waarschijnlijk.
En wat de meerwaarde betreft.. smaken verschillen. Als ik het zelf had laten doen had ik het in 2 ongelijke delen laten uitvoeren.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
MSL schreef:
De vorige eigenaar van onze woning heeft het kamerraam in de voorgevel vervangen door een groot kunststof kozijn.
Bij kunststof kozijnen zijn verticale tussenstijlen te plaatsen. Maar dan moet je wel weten wie het kozijn heeft gemaakt én het desbetreffende profiel moet nog verkrijgbaar zijn.

Daarnaast zul je 2 nieuwe ruiten moeten bestellen.
 
  • Like
Waarderingen: MSL

MSL

  • #5
Dan ga ik alle papieren van de vorige eigenaar nog eens doornemen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu