Raam niet meer dicht na plaatsen raam hor

Willy58

  • #1
Hoi, ik zit met hetzelfde probleem met wat extra. De ramen kreeg ik eerste keer wel dicht, met wat moeite en staan nu in kiepstand. Ik krijg ze nu niet meer dicht, kan raam dus niet meer open doen of helemaal sluiten. De ramen zijn van hardhout en zitten er 20 jaar in. Wat nu te doen?
Alvast dank voor reactie!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Volgens mij kost het behoorlijk wat kracht om de nokken door te drukken als er te weinig ruimte is... Maar als het goed is kun je in de kiepstand een aantal van de nokken zien. Zet deze op de maximaal stand (kijk even bij een van de andere ramen hoe dat moet), en probeer dan het raam weer naar de draaistand te krijgen.
 

Willy58

  • #3
Van oorsprong blond. Maar ik weet niet wat je bedoelt. Ik voeg wat foto's bij zoals het eruit ziet. Ik kan er niets veranderen.

20200710_165641.jpg 20200710_165634.jpg 20200710_165247.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Ik zou zeggen raamhor weer weghalen en kijken of het dan weer probleemloos werkt.
Zo ja dan weet je dat het aan de hor ligt en zal je moeten kijken waar deze klemt of in de weg zit om je raam normaal te kunnen gebruiken en daar zal je de hor op aan moeten passen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Het raam kan nu niet meer vanuit de kiepstand naar de draaistand (of zelfs helemaal afgesloten worden). Dus eerst waar mogelijk de nokken verstellen, en dan proberen of de hor eruit kan.

Laatste optie is om vanaf de buitenzijde de hor eruit te slopen.
 

Willy58

  • #6
Walker,
Wat zijn de nokken? Ik heb geen idee wat die zitten. En het gekke is dat ze bovenaan gewoon tegen het kozijn aansluiten als ik het raam probeer te sluiten maar onder sluit het raam niet aan. En idd anders zit er niets anders op om via de buitenzijde de horren te slopen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Op je 1e foto, het bovenste "palletje".
 

Willy58

  • #8
Thanks. Ik heb het geprobeerd maar het werkt niet. Was wat lastig om palletje te draaien vanwege beperkte ruimte maar dat is wel gelukt. Ik vind het alleen zo stom dat ik het raam dicht kreeg de klink omhoog kon doen en dat er nu geen beweging meer in zit. Ik denk als ik dat van het palletje eerder had geweten ik geen probleem had gehad. Misschien iets nog een idee? Slopen doe ik indien nodig na de zomer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu