Raam met oude silicone waterdicht maken

Jacoboot

  • #1
Het probleem :

Ik heb hier een gat met een plastic plaat ervoor (raam) rond het gat zit ongeveer aan alle kanten 10 cm silicone kit om het water tegen te houden en heeft het ook al 18 jaar gedaan. Maar nu is er kanaal vorming van boven naar beneden en komt er water binnen. Raam eraf krijgen gaat haast niet vanwege de grootte hoeveelheid kit en constuctie.

Nu dacht ik zelf aan het injecteren van blanke lak zodat de kanaaltjes opgevuld worden het doorzichtig blijft en water tegenhoudt.

Iemand andere ideeën, moet wel tegen plastic kunnen niet wit uitslaan, transparant, vooral tegen regenwater kunnen, soms zout water?

Plakken hoeft het niet , dat doet het volgens mij toch nooit op silicone kit van 18 jaar geleden?
 

Pepjo

  • #2
Misschien nog een keer formuleren, en nu duidelijk?
De situatie is me niet duidelijk. Zit de plastic plaat in de badkamer?
Waar zit de plaat in, wat voor een constructie? Waar dient de plaat voor?
 

Jacoboot

  • #3
Poging twee:

Je heb een gat in plastic gemaakt daar kijk je mee naar buiten, om het niet te laten inregenen doe je daar een plastic doorzichtige plaat voor met massa silicone kit. Na 18 jaar komen daar alg en water tussen de silicone en plastic plaat, het zelfde gebeurt bij de rand die je maakt bij wastafels en aanrecht.

Maar daar snijden ze het gewoon weg en leggen nieuwe kit. dat kan dus hier niet. Zie het meer als waterbak voor vissen daar mag geen water uit. In mijn situatie mag er geen water in! Het hele gedoe is dus van plastic en kan ook niet zomaar los, je trekt als naar zijn...

Dus de oplossing is water tegenhouden door het geen kans te geven in de kanaaltjes die in 18 jaar zijn gevormd door weer en wind en alg op te vullen met iets. de kanaalvorming is waarschijnlijk 10-100 um dus oplossing moet net zo vloeibaar als water zijn, maar later dicht slibben of stroopig worden, dat het hecht is dus niet van belang op kit, ik geloof ook niet dat dat er is .

zo beter ??
 

Pepjo

  • #4
Het antwoord lijkt me vrij duidelijk : trek de heleboel eraf, naar z'n......
Want die kanaaltjes waar je het over hebt blijven ontstaan, en je kunt blijven repareren. Vervang het door iets duurzamers, glas in een kozijn of zo.
 

Jacoboot

  • #5
Het is dus niet standaard: dus niet in badkamer enz.,enz. maar deze forum met badkamer enz, zit je ook met water te spelen en tegen te houden. Niets geheimzinnigs aan. Het is eigenlijk een raam . Als je het een raam kan noemen. Eigenlijk een gat in een plastic wand om naar buiten te kijken en daarvoor hebben ze een doorzichtige plastic plaat gezet . Het ene is eigenlijk binnen en het andere buiten. Zie het als doe het zelf met plaats ergens een plastic wand vindt later dat er licht in moet maakt een gat naar buiten doet er een doorzicht plaat voor en voila een goedkope oplossing van raam. Duidelijker kan ik het niet maken.

Naast dat je de hele zaak naar z'n k... Trek zit er ook veel werk aan. Want het gat is 20 cm bij 10 cm dat twee maal , en de doorzichtige plaat is 3 meter bij 30 cm, dus een enorme hoeveelheid kit die natuurlijk wel enorm vast zit overal. Maar goed ik wacht nog even reacties af en probeer het wel met blanke vernis de kanaaltjes dicht te "vernissen"

Helaas kozijn of kan ook niet daar het allemaal niet standaard is, is allemaal "hand made".
 

EdP

  • #6
Och, ik heb nog geen kozijn gezien waar geen raam in gemaakt kan worden. Maar als je een el cheapo oplossing wilt, waarom niet gewoon een rupsje kit aan de bovenkant zodat er niks meer in loopt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het lijkt mij het beste om de plastic plaat eraf te slopen en een nieuw rond plaatje te (laten) maken en dit met schroeven vast te zetten, een rubbertje er tussen en het probleem is opgelost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu