Raam maken in binnenmuur tussen badkamer en slaapkamer

Birgit123

  • #1
Ik wil graag een raam realiseren in de binnenmuur tussen de badkamer en slaapkamer. Reden hiervoor is dat de badkamer niet aan een buitenmuur grenst en er dus geen raam naar buiten gemaakt kan worden. Wel heb ik grote behoefte aan daglicht in de badkamer. Ik heb dit eerder gezien en dat zag er supertof uit. 'In' het raam moeten jaloezieën komen, die zowel vanuit de badkamer als slaapkamer bediend moeten kunnen worden.

Ik ben absoluut geen klusser en zal het ook niet zelf gaan uitvoeren, maar wilde mijn vraag hier alvast neerleggen zodat er meegedacht kan worden.

Waar moet ik rekening mee houden? Ik zie het zo voor me dat er aan de ene kant van het kozijn een stuk enkel glas geplaatst worden, vervolgens de jaloezieën en dan weer een stuk enkel glas aan de andere kant van het kozijn. Bestaan er überhaupt jaloezieën die aan 2 kanten bediend kunnen worden (en dan bedoel ik dus niet links en rechts maar 'voor' en 'achter')? En hoe laat je het touwtje van de jaloezieën naar buiten komen? Door een gaatje in het kozijn? Verder moet er natuurlijk geen condens tussen de ramen kunnen komen.

Ik ben benieuwd naar wat er bij jullie klussers opkomt als je dit zo leest?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Bedienbaar vanaf twee kanten weet ik niet of dat bestaat. Misschien met draadloze afstandsbediening. Maar is het echt nodig? Vanuit de badkamer lijkt me het logischt, maar vanaf de slaapkamer is verstandiger, vanwege gaten waar vocht door kan.

Ik zou de kant van de badkamer helemaal afdichten, en de andere kant een draairaam maken. Dan kan je het nog schoonmaken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu