Quooker defect

Pietervdberg

  • #1
Beste, mijn quooker (jaar of zes oud) doet het niet meer. Resetten al geprobeerd. Als ik hem gereset heb verwarmt hij het water, en gewoon warm water geeft hij dan ook, maar als ik dubbelklik en koken water vraag, komt er geen water uit en schiet hij in de storingsmodus (telkens twee keer knipperen). Iemand enig idee wat ik kan proberen?
Alvast dank. Pieter
 

Tiho

  • #2
De mijne ging gisteren niet koken. Ook na 2 x reset niet. Daarna uur stroomloos gelaten. Dat hielp. Proberen kan altijd
 

Pietervdberg

  • #3
Ga het meteen proberen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Even het voedingsstekkertje van de kraan loskoppelen en dan na een poosje weer insteken. Of stekker uit de wcd kan ook.
 

Van Milligen

  • #5
Ik heb de afgelopen weken ook verschillende problemen gehad met mijn Quooker. Het begon bij mij ook met 2 keer knipperen. 2 keer knipperen betekent probleem met de kraan. Resetten hielp soms wel soms niet. Uiteindelijk heb ik met korting een nieuwe kraan gekregen. Daarnaast dien je iedere 5 jaar het filter in het boilervat te vervangen (€30). In mijn vat lag op de bodem een dikke drab kalk (wat uiteindelijk waarschijnlijk de storing in de kraan heeft veroorzaakt). Het binnenwerk van het boilervat heb ik ook vervangen. Ik dacht dat tien alles wel opgelost was. De Quooker functioneerde wel weer echter bij iedere douchebeurt werd eerst het water uit het boilervat gebruikt. Mijn vermoeden werd bevestigd dat ook het mengventiel kapot was. Na wederom contact te hebben opgenomen werd er kosteloos een nieuw mengventiel opgestuurd (met de vraag of ik bij hun in dienst wilde komen nu ik (bijna) alle onderdelen had vervangen).
De Quooker doet het weer als vanouds. Ik adviseer neem contact op met Quooker. Hun service afdeling werkt prima. Succes met oplossen want wij zijn er weer achter gekomen dat je een Quooker past mist als hij/zij er niet is
 

Pietervdberg

  • #6
Alle drie de opties geprobeerd. Probleem niet opgelost helaas. Een ‘reset’ op deze manieren lost het probleem dus niet op. Nog iemand een idee wat het kan zijn?
 

Pietervdberg

  • #7
Dank voor deze reactie. Heeft het denk je zin om nu die kalk er uit te halen? Of is de kraan dan toch al kapot? Want de kraan doet het behalve het kokend water dus nog wel.
 

Van Milligen

  • #8
Als ik afga op mijn eigen ervaring zal het verwijderen van de kalk er niet voor zorgen dat het probleem volledig over is. De kalk verwijderen kan natuurlijk geen kwaad omdat dit toch moet gebeuren. De handleiding op Quooker.nl is erg duidelijk. Met het juiste materiaal is het verwijderen van de kalk geen moeilijke klus.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu