Quooker Combi (Plus) of dode leiding

woutert243

  • #1
We hebben een Quooker Combi die we in 2017 meeverhuisd hebben naar onze huidige woning. Toen heb ik hem in overleg met de klantenservice van Quooker op de warm-waterkraan aangesloten met behulp van een mengventiel, zodat de aansluiting nu lijkt op die van de Quooker Combi Plus. Hiermee hebben we voorkomen dat de warm-waterleiding een dode leiding wordt, we kunnen hem namelijk niet dichter bij de combiketel afdoppen. Vanaf de cv ketel zit hij namelijk op dezelfde leiding als de badkamer en ik heb geen idee waar hij afsplitst.

Tot op heden functioneert dit prima en zorgt ervoor dat we snel en onbeperkt warm water hebben, maar dit is zeker niet de energiezuinigste oplossing. Als we nu weinig water pakken, gebruiken we warm water uit de Quooker, maar stroomt er ook al warm water uit de ketel. We overwogen de Quooker alleen aan te sluiten op de kokend-water kraan en gewoon wat langer te wachten tot het warme water gearriveerd is, maar Quooker geeft aan dat dat niet mogelijk is.

Een andere oplossing zou zijn om alleen nog warm water uit de Quooker te gebruiken, maar dan zitten we dus met die dode leiding… Zijn er andere manieren om bacteriegroei in zo’n dode leiding te voorkomen of de waterstroom vanuit de cv ketel te beperken zonder dat er minder warmwater uit de kraan komt?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Helaas 2 mogelijkheden, op de juiste plek afkoppelen, of gebruiken met grote regelmaat.
Elke andere manier zal leiden tot lucht in die dode leiding met uiteindelijk zal er dood water in terecht komen.
Die benaming is gekomen omdat er mensen zijn gestorven aan dergelijke bacterïen.

Vr Gr
 

woutert243

  • #3
Dus er moet in ieder geval doorstroming blijven… Zou het een optie zijn de doorstroming te beperken tot onder de tapdrempel van de cv ketel?

Op dit moment is het zo dat wanneer het warme water het mengventiel heeft bereikt, dat wanneer ik ergens anders warm water tap, dan neemt de straal beduidend af.. Dus het warme water vanaf de ketel krijgt voorrang op het water vanaf de Quooker, óók wannneer dat erg weinig is. Als ik dus de doorstroming zou beperken, komt er ook amper water uit de kraan zodra de ketel (om wat voor reden dan ook) tóch warm water levert.

Is dat mengventiel in te stellen, aan te passen of te vervangen, zodat ie standaard maar een klein beetje water van de ketel pakt en dat bijmengt met water uit de Quooker?

IMG_1598.jpeg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Links of rechtsom blijft dan knoeien in de marge met toch mogelijkheid dat het niet goed functioneert

Vr Gr
 

woutert243

  • #5
Ik ben bang dat ik het met je eens ben… laat het wel zitten zoals het zit, dat is ieder geval de veiligste optie.

Wie weet kom ik ooit bij een verbouwing nog eens het punt tegen waar ie afsplitst en dop ik hem dan af.

bedankt voor het meedenken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu