Quick Drain en electrische vloerverwarming

FredZ

  • #1
Beste mensen,

Heeft iemand ervaring met het plaatsen van de quickdrain in combinatie met electrische vloerverwarming. Op de internetsite heb ik gevonden dat de vloerverwarming minimaal op 25 centimeter afstand van de quick drain geplaatst moet worden. Het is echter niet duidelijk of dit om conventionele vloerverwarming gaat of dat dit ook van toepassing is voor electrische vloerverwarming. Ook komen de tegels ivm de vloerverwarming een extra 5 mm hoger te liggen. Hier moet ik uiteraard rekening me houden tijdens de plaatsing. Tips om dit tot een goed einde te brengen zijn meer dan welkom!

Wie helpt me?

Tevens zie ik op de pagina van de quickdrain verschillende soorten afdichtingsmatten geplaatst worden bij het instructiefilmpje. Kan iemand mij vertellen of dit meegeleverd wordt?

Vr. Gr. FredZ
 

Henkvis

  • #2
Vloerverwarming wordt gebruikelijk niet in de doucheruimte geplaatst.
Met doucheruimte bedoel ik dan natuurlijk de natte ruimte.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Die 25 cm afstand van de goot, telt zowel voor convencionele, als voor elektrische vloerverwarming.
Dit wordt geadviseerd, omdat anders het water wat in de sifon zit verdamp als de vloerverwarming te kort bij de goot ligt.

En die diverse afdichtings matten, worden niet standaard meegeleverd.
Die moet je er apart bij bestellen/kopen.
 

Fbschepers

  • #4
De speciale afdichtingsmatten kun je inderdaad bij ***** kopen als extra (zij noemen dit de *****. Onze aannemer vond het niet nodig om dit te gebruiken en had z'n eigen methode, die tot op heden goed houdt (6 maanden).

Zodoende heb ik nog de ******* liggen.
Aanbod voor verkoop verwijderd, het is hier geen veilingsite, mod.

Wat betreft de vloerverwarming is het volgens mij niet nodig om rekening te houden met de dikte hiervan. In de praktijk is de dikte van de vloerverwarming verwaarloosbaar denk ik.


Merknamen verwijderd, lees de forumregels, mod.
 

FredZ

  • #5
Past de **** op elke afmeting ****** Drain?


Merknamen verwijderd, lees de forumregels, via leveranciers kunt u dat ook te weten komen, mod.
 

Fbschepers

  • #6
Ja, infeite is de extra afdichtingsset een rol met speciale dikke folie. De afmetingen zijn ruim voldoende
 

Emile2

  • #7
Met elektrische vloerverwarming in de vorm van een dunne verwarmingsmat direct onder de tegels kun je de mat verleggen tot vlak aan de quick drain. De warmte wordt dan namelijk niet onder de quick drain ontwikkeld maar naast de bovenkant ervan. Daardoor is dat verdampings/uitdrogingseffect niet aanwezig. Daarbij wordt een elektrische verwarming nooit zo warm in praktijk als een water-vloerverwarming. Je regelt een elektrische verwarming in een badkamer op een vloertemp. van zo'n 24-27 graden, met water is het meestal minimaal 35 graden..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Nou de praktijk heeft in het verleden wel anders uitgepakt.
 

Emile2

  • #9
Bij mij werkt het perfect. Ik heb een hotel/pension in Duitsland waar ik dit zo heb laten aanleggen (8 kamers). De vloerverwarmingsmatten lopen tot in de douchevloeren door. De truc is denk ik wel dat de temperatuurregeling van de vloer goed moet werken en deze niet te hoog moet worden ingesteld. Overigens is hier alles elektrisch (geen gasaansluiting) waarbij het warm water met "durchlauferhitzers" (doorstroomverwarmers) wordt opgewekt. Voor ons ideaal omdat er geen joule meer aan energie wordt verbruikt dan nodig is terwijl onze gasten juist vanwege het comfort (en onze simpele keuken:-) altijd graag bij ons terugkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu