Inloopdouche en plaatsen quickdrain (foto bijgesloten)

Rebra

  • #1
Hallo,

Kunnen jullie mij helpen met de volgende vragen, ik wil de badkamer renoveren, bad eruit halen en niet terugplaatsen, nieuwe tegels, nieuwe inloopdouche, toilet vervangen door hangtoilet,badkamermeubel plaatsen. Badkamer bevindt zich op 1e verdieping, bouwjaar huis 1990,betonnen vloer.

- hoe diep mag je in de betonvloer kappen i.v.m. paatsen drain ?
en kan dat zomaar langs de muur zonder constructie in gevaar te brengen ?

Als ik via trapgat onderkant vloer bekijk (zie foto) en vloerhoogte badkamer, zie ik een verschil van ca. 7 cm. Zou het kunnen dat de dekvloer 7 cm dik is ? Dan zou ik dus genoeg ruimte hebben om een quickdrain te plaatsen.

- Momenteel is de afvoer van de douchebak (zie foto) aangesloten op de afvoer van het toilet. Mag een quickdrain aangesloten worden op de afvoer van een toilet ? Deze aansluiting is niet origineel, badkamer was bij oplevring alleen voorzien van bad met opzetrand. Later is douchecabine bijgeplaatst.


Alvast bedank voor eventuele reacties !

Foto's van boven naar beneden;

-Linkse pijl: onderzijde vloer gezien vanuit trappengat tot bovenzijde overloop:ca. 16 cm.
- Drempel badkamer, bovenzijde drempel en vloer overloop:ca 7 cm
- onderste 2 foto's:aansluiting douchebak op afvoer toilet.
Tegelvloer badkamer loopt nagenoeg gelijk met bovenzijde drempel, dit omdat er bovenop originele vloer getegeld is. 

Xr8

  • #2
De hoogte van de drain word in de meeste gevallen bepaald door de maat van de aanwezige afvoer. Hiervan uit ga je verder werken in de regel. Er zijn tegenwoordig veel onderdelen te verkrijgen om de inbouwdiepte compact de houden. De kleinste inbouwhoogte welke wij hebben gehad is 8 cm. Je moet dan nog wel rekening houden met afschot naar de drain toe.

Als je de drain aansluit op een leiding waar ook een toilet op zit dan moet deze wel goed ontspannen zijn. Anders loop je een groot risico dat de drainsifon wordt leeggezogen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu