PVC riool en afvoer buis vervangen

Klusser21

 • #1
Beste forumleden,

In mijn appartement wil ik graag een rioolbuis en afvoerbuis van douche verhogen. Beide buizen moeten ongeveer 20 cm hoger komen te liggen dan de huidige ligging. Idee is om de koof waar de buizen in zitten, kleiner te maken. Uiteraard houd ik er rekening mee dat er voldoende afschot is.

Nu twijfel ik over hoe de bestaande situatie moet worden vervangen. Met name op welke punten ik moet afzagen etc. Hieronder een aantal foto's van de situatie. Zoals te zien is het een nogal nogal compacte situatie. In rood is gemarkeerd hoe ik het graag wil hebben. Het onderste stuk gemarkeerd in groen kan ik niet vervangen want dat zit helemaal weggestopt.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met jullie advies.

Ik heb het forum reeds doorzocht maar kon geen vergelijkbare situatie vinden.

IMG_0292.jpg IMG_0293.jpg IMG_0297.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  druk je de buis om hoog van af de groene en op die bocht met spie doe je een steeksok en die is 14 cm dus daar tussen komt nog een stuk buis.
   

  Klusser21

  • #3
  Hoi Henk. Dank voor je reactie. Volgens mij zit alles aan elkaar gelijmd. Wat bedoel je precies met ‘druk de buis omhoog?’ Ik zit niet zo in het jargon dus vandaar mijn vraag.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  de dikke gedeelte zit met manchet verbinding spuit even wat wd 40 op vaak verkalkt.
  De dunne buis zit gelijmd maar dan moet je die door zagen en later weer aan sluiten.
   

  Klusser21

  • #5
  Helder. Ik ga het proberen!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu