PVC Click vloer leggen over bestaande houten vloer

Klussert88

  • #1
Wij hebben recent een huis gekocht en vinden de houten vloer welke beneden ligt niet mooi. Zowizo als we deze al mooi zouden vinden heeft deze een stevige opknapbeurt nodig (laten schuren etc). Het is echter een incienso houten vloer (roodkleurig, broertje van jatoba hout), dus hoeveel er ook geschuurd wordt, de kleur valt niet te veranderen. Ook zijn het hele smalle strookjes wat we ook niet mooi vinden. Kortom, het moet iets anders worden.

Eerst gedacht om de vloer eruit te halen, maar helaas ligt deze verlijmd, dus dat zou breekwerk gaan worden . En daarna waarschijnlijk de vloer opnieuw egalizeren?!
We hebben dus nu het idee om een PVC (Click) vloer over deze houten vloer te leggen. Bij de vloerenzaak waar we zijn wezen kijken is ons verteld dat dit prima te doen moet zijn, eventueel ook zonder verdere ondervloer. Aan de gladheid van de bestaande houten vloer ligt het absoluut niet, deze is geweldig effen. Echter heb ik zelf zo mijn twijfels of het wel zo eenvoudig is als het lijkt. Zijn er nog andere dingen om rekening mee te houden (behalve eventueel stukje van deuren schaven ivm hoger liggende vloer, PVC zonder verdere ondervloer past trouwens onder de deur door zoals deze is)

Ik hoor graag reacties :) :idea:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is prima te doen op een egale ondergrond zoals hout zonder naden.
Ik zou wel ondervloer toepassen, er is speciale ondervloer voor pvc vloeren, is 2 mm dik, met een beetje onderhandelen krijgt u de ondervloer gratis.
 

Klussert88

  • #3
Bedankt voor de bevestiging Jan! Het kan dus wel zonder problemen gelukkig! :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Laat de pvc vloer eerst goed acclimatiseren, vooral als die uit een koud magazijn komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu