Proflex verdeler vloerverwarming

1970stephan

  • #1
Wij hebben vloerverwarming op de begane grond. De verdeler is van Proflex. Nu wordt de vloer op de begane grond maar op bepaalde plekken warm terwijl alle leidingen openstaan en de verdeler erg warm is en de leidingen ook erg warm aan voelen. De vloer nabij de verdeler is wel warm. Ik heb de verdeler ontlucht. Er kwam gelijk water uit. Aangezien een vloerverwarming een gesloten circuit is volgens mij hoeft het niet te worden bijgevuld. De cv ketel op zolder is van Intergas hre CW4. Waar kan het probleem zitten of moet ik toch de verdeler apart bijvullen. Ik hoor het graag.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Bijvullen hoeft niet.
Wat geeft de thermometer op de voorste balk aan?
 

1970stephan

  • #3
De grote meter geeft 70 aan en de kleine 65.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Dan gaat je pomp steeds in beveiliging en stopt tot de verdeler is afgekoeld en begint dan pas weer met pompen totdat het weer te heet wordt.

Alles laten afkoelen en de thermostaat helemaal dicht zetten.
Vervolgens de cv opstoken en dan langzaam de thermostaatkraan iets open zetten steeds even wachten en dan weer iets verder open totdat de thermometer 40 graden aanwijst en dat zo laten staat.
Dan krijg je een lekker warme vloer, is de vloer nu te warm dan kan je de kraan weer iets lager zetten, tot het naar wens is.
 

1970stephan

  • #5
Hoi, ik moet dus de thermostaat zo instellen dat de grote thermometer op 40 graden komt en blijft. Dat zal ongeveer stand 4 of 5 op de thermostaat. Als het hoger is, slaat de verdeler in een beveiliging. De thermostaat stond nu op 8..... Klopt dat?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Idd, of 4 a 5 de juiste stand is weet ik niet, elke fabrikant heeft zijn eigen indeling. Ik kijk gewoon op de theometer als het in bedrijf is.
 

1970stephan

  • #7
De vloer wordt nog steeds slecht warm beneden terwijl de leidingen en de verdeler en de pomp warm zijn en de temperatuur rond de 40 a 50 schommelt. De rest van het huis is bloedheet. Ik heb contact gezocht met de ketel onderhouder want ik heb een onderhoudscontract. Ze komen morgen even kijken. Wordt vervolgd.
 

1970stephan

  • #8
De cv ketel is op druk namelijk 1.8. De pomp op de verdeler van de vloerverwarming staat overigens op stand 2. Motor loopt goed met intervallen om niet vast komen te zitten.
 

Richard S

  • #9
Betreft het een bestaande installatie?
Pomp op verdeler wel juist (draairichting pomp)
Pin onder thermostaatkraan zit niet vast?
Retour eerst allemaal openzetten en temp. met IR meter checken. Vervolgens retour knijpen van een groep als een ander niet op temp. komt.


Heb hier eenzelfde verdeler en een Intergas Kombi Kompakt 28
Pomp van CV op stand 2
CV temp. 55 graden
Oude OEG 24/40pomp van verdeler stond op stand 1 en duurde enorm lang voor de vloer warm werd.
Nieuwe Grundfos Alpha 2 (25/40-180) geplaatst en deze op CP 2 staan (ben nog aan het testen wat de meest rendabele stand is).
Vloer wordt na het aanslaan van de thermostaat (bij dezelfde temp. in ong. 1 uur weer op de juiste temp.
Uiteraard afhankelijk van de omstandigheden.

PS. Heb u ook een PB gestuurd.
 

1970stephan

  • #10
Enige tijd geleden goed geholpen op dit forum over mijn vloerverwarming. Nu tijd voor een andere vraag.
Ik krijg het idee dat de vloer niet overal goed warm wordt. Ik heb de verdeler ontlucht, kwam een beetje lucht uit en daarn wat water. Ik vermoed dat ik de verdeler na tig jaar te hebben gebruikt, moet bijvullen.
Op de bovenkant van de verdeler zit een aansluiting (zie het chrome gedeelte). Is dit mijn aansluiting voor watertoevoer? Ik zal straks even de druk aflezen op de drukmeter, ik weet wel dat de temperatuurmeter 60 graden aangeeft. Een andere wateraansluiting kan ik niet vinden.

Een handleiding om dit te vullen, kom ik ook niet zo snel tegen.
Thanks.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Tje dat ga je ook niet vinden, die set vul je via het cv systeem, staat daar voldoende druk op dan is de vloer ook op druk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu