Problemen sanibroyeur (combi)

Janmetdepet

 • #1
Hallo allemaal,

Ik woon in een souterrain en heb daarom een sanibroyeur (type: sanibroyeur combi) om al mijn water weg te pompen.

Nu wordt het water van de wasmachine en de twee wasbakken wél afgevoerd, maar van de wc en douche niet of nauwelijks. De wc staat helemaal vol en de douche loopt heel langzaam leeg.

De wc zit direct aangesloten op de broyeur en de boel blijkt niet verstopt (geprobeerd met ontstoppingsveer). De pomp werkt gewoon, maar nadat hij aan is geslagen klinkt in de afvoerbuis een klotsend geluid.

Op internet staat in de handleiding van het ding, dat in zo'n geval de beluchter verstopt is. Geeft vervolgens niet aan of dat ook standaard deel uit maakt van de installatie. Zowel een beluchter als een ontluchter kan ik niet vinden, sifons al uit de wasbakken gehaald e.d.

Heeft iemand meer ervaring met een dergelijke installatie en kan mij helpen de evt. beluchter te vinden of heeft een andere tip?

Alvast bedankt!

Ps. Ik heb ruim twee weken geleden de hele boel uit elkaar moeten halen, omdat de vermaler verstopt was door een vochtig doekje. Alles werkte daarna naar behoren, dus ik weet niet of dit de oorzaak kan zijn geweest.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  De beluchter zit op de broieur of de buis van toilet naar broieur.

  Feit dat de broieur wel werkt met wasbakken geeft aan dat je het in de aansluiting van het toilet moet zoeken.
   

  Janmetdepet

  • #3
  Dankjewel voor het snelle antwoord!

  Is er een manier om de broyeur eenmalig te beluchten zonder deze beluchter? Ik zou graag de wc leeg willen hebben voor ik hem er af haal. Deze zit namelijk nogal vol en het is niet alleen water (om het maar even netjes te houden).
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Dat hangt van de boyeur af en de montagewijze.

  Kan je de bovenkap verwijderen?
   

  Janmetdepet

  • #5
  Nee, ik kan helaas niet via de bovenkant er in. De stangen waar de wc aan hangt zitten strak op het deksel van de broyeur.

  Ik heb het inmiddels gelukkig al opgelost. Het schijnt echter wel vaker voor te kunnen komen, dus mocht iemand nog een makkelijke ontluchtingsmethode weten!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu