Problemen met vloerverwarming - vernauwde leiding door spoelen

Bart.m

 • #1
Ik heb een situatie waarbij de vloerverwarming niet goed of helemaal niet werkt. Het volgende is het geval, bij aankoop van de woning is in eerste instantie geconstateerd dat er vermoedelijk "poreuze" vloerverwarming leidingen aanwezig waren. Hierop is er dmv een "reparatie vloeistof "getracht deze af te dichten. Later bleek dat er een lekke leiding elders in de installatie de boosdoener was.
Nu wil het geval dat de vloerverwarming met de huidige bewoner niet of nooit goed gefunctioneerd heeft. Na onderzoek heb ik in eerste instantie de vloerverwarming met lucht doorgeblazen ( per groep), later met water.
Nu blijkt dat één groep van de vier ( natuurlijk de grootse groep van de woonkamer) een slechte doorstroming heeft.
Mijn vermoeden is dan ook dat dit waarschijnlijk de oorzaak is van het "disfunctioneren" van de installatie. Om een lang verhaal kort te maken is er een mogelijkheid om de, vernauwde leiding door te spoelen / schoonmaken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Goed doorspoelen (geen "reparatie vloeistof " gebruiken: allemaal lapmiddeltjes die tijdelijk werken)
  Als dat nog niet helpt, kijk dan eens naar de afsluiters van die groep: mogelijk zijn deze vervuild, of werken ze niet 100% Staat de kraan van die groep mogelijk gedeeltelijk dicht of zit er een voorinstelling op, die de afsluiter gedeeltelijk sluit.
  Wanneer er ergens in de vloer een vernauwing zit wordt het lastig: daar is nadien niets aan te doen. Mogelijk kan je de instellingen van de andere groepen nog wat wijzigen (dichter draaien), zodat de betreffende groep wat meer water krijgt.
  Kan ook een veel te lange groep zijn: water zoekt de weg van de minste weerstand, dus een te lange groep kan dan niet genoeg aanvoer krijgen.

  Hoe oud is de vloerverwarming (ongeveer)
   

  Bart.m

  • #3
  De leeftijd van de vloerverwarming is moeilijk te achterhalen, het gaat om een bestaande situatie. De groepen zijn met een kogelkraan af te sluiten.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Of zijn het misschien nog zwarte tyleen slangen?
   

  Bart.m

  • #5
  het zijn inderdaad zwarte tyleen slangen
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Die zijn niet diffusie dicht, en daar kan je niets aan doen
  Bij een moderne ketel dient er dan een wisselaar geplaatst te worden zodat het water van de vloerverwarming niet in de ketel komt.
   

  Bart.m

  • #7
  bedankt voor je reactie, we gaan er verder naar kijken
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu