Problemen met verwarming Remeha W23C

Zaba

  • #1
Hallo,

Ik heb al een paar dagen problemen met mijn Remeha W23C, het warm water doet het goed, maar de verwarming ging pas over een uur aan maar nu niet meer. Als ik de kamerthermostaat hoger zet gaat de pomp aan, dus die doet het naar behoren. Ik heb de comfortklep en de rookgasafvoerventilator gecheckt en die doen het ook gewoon. Ik heb de filter van de 'j' pijp gereinigd. Bij de driewegklep is te zien dat als er geen warm water meer nodig is dat die dan terug naar de cv-stand gaat. De druk in het systeem is 1,2 bar.

Ik weet dus niet meer wat ik moet, dus nog enige suggesties voor ik iemand laat komen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Pomp gaat lopen, ventilator ook?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #3
Warmwater werkt wel? Staat de temperatuur regelaar op de automaat wel hoog genoeg, controleer anders de temperatuur sensor eens.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #4
Stuurautomaat defect...100%
heb er afgelopen week nog 1 gehad....ook de enige die
we in het klantenbestand hebben, dus na overleg met
Remeha tot deze conclusie gekomen.
Mocht je de print gaan bekijken, dan zal je zien dat
de rechter relais pikzwart is....
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #5
Kan ook de (ES) eindcontact van driewegklep zijn, bij omloop naar cv dient eindcontact gemaakt te zijn , misschien blijft de omloopklep ietsje hangen en wordt contact niet gemaakt. meten is weten bij dit soort ketels .

dacht ik, zijn hele oude beestjes en al een tiental jaren niet meer tegen gekomen .
 

Zaba

  • #6
Hallo,
Drie dagen geleden is de cv ketel definitief gestopt met verwarmen. Ik heb besloten om de relais en condensatoren op de aansluitdoos te veranderen. De condensatorkenmerken zijn: 220uF en 50V. De originele relais zijn Omron G2R-1. Spoelspanning is 24VDC, contact spanning 30 VDC en contact stroom is 10A. Ik vond een relais Finder 40,51 met dezelfde kenmerken. De volledige vervanging duurde 1 uur. Nu hebben we de verwarming weer terug en de ketel werkt geruisloos. Ook geen klapperen meer van het relais.

Nogmaals bedankt voor uw adviezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu