Problemen met Siemens vaatwasser

Intersloop

  • #1
Ik heb een Siemens vaatwasser SE25263EU/17.

Als ik dat ding aanzet hoor je em water innemen en daarna gaat ie werken. Als deze ronde klaar is hoor je em ook het water eruit pompen zoals het hoort. Als het water eruit is gepompt begint ie gelijk met de volgende ronde zonder water in te nemen. De hoofdpomp gaat dan direct lopen terwijl er geen water in de machine zit. De machine denk kennelijk dat het water genoeg heeft en gaat verder lopen.

Vraag, hoe komt dit? Hoe wordt het water nivo aan de elektronica doorgegeven? Hier moet denk ik de fout zitten. Ik heb al gekeken er zit geen vacuüm capsule net als bij oudere machines om het water nivo te detecteren.

Graag info.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk zit de waterhoogteregelaar aan de linker zijkant verstopt.
 

Intersloop

  • #3
Hoe herken ik die water hoogte regelaar? Ergens onder zitten 2 schakelaartjes.
Een met een rode en een met een blauwe handel. Maar dat zijn ze niet.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Van een motorrijder had ik het andere onderwerp niet verwacht, ook uw motor mankeert wel eens wat en als u valt ligt dat niet aan de motor, maar vaak aan de berijder...

Gebruik de zoekfunctie van het forum om uw antwoord te vinden, staat regelmatig beschreven (veel verkocht kan vaker fout gaan )

Suc6 van een mede motorrijder :mrgreen:
 

Intersloop

  • #5
Mijn Siemens heeft dus kuren.

Al met soda en azijn geprobeerd maar niet gelukt. Vraag is er iemand die het ooit met afvoer ontstopper het heeft schoongemaakt? Daar zit volgens mij Waterstofperoxide in (blondeermiddel) waar organische stoffen en vet oplossen. Ik ben echter bang dat ik daarmee de machine kapot maakt.

Groeten
 

Co de Witgoedman

  • #6
Nee.
 

Intersloop

  • #7
OK wat gaat er dan kapot? Waarom mag het met soda dan wel want dat is ook bijtend.

Groeten
 

Co de Witgoedman

  • #8
Blijf bij het onderwerp en start niet steeds een nieuw topic.
 

Intersloop

  • #9
Ik kan het niet vinden. Kan je mij zeggen hoe dat ding eruit ziet? In oude machines is het een sooort vacuüm capsule maar dat heb ik bij deze niet gezien.

Groeten
 

Co de Witgoedman

  • #10
Sorry, maar mijn lunchpauze is voorbij, ik moet weer aan het werk..
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #11
Waterstofperoxide? Echt niet hoor!
Afhankelijk van het soort afvoerontstopper zit daar caustic soda tot veel zwaarder bijtend middel in.

Niet alleen vuil, maar ook allerlei belangrijke onderdelen zullen daardoor opgelost worden. Je lost als het ware je machine zelf op...

Soda is een matig vuiloplossend middel, dat verwant is aan gewone zout.
 

Co de Witgoedman

  • #12
Ik haal het onderdeel eruit er maak het met bleekwater schoon..
 

Intersloop

  • #13
Bleekwater is dus waterstofperoxide. Ja daar ben ik dus bang voor dat ik de machine oplost. Maar vertel nou waar ik die water hoogte regelaar bij mijn Sielmens kan vinden?

Groeten
 

Co de Witgoedman

  • #14
Bleekwater bevat chloor en geen waterstofperoxide............

Waterhoogteregelaar is onderin bij het labyrint met de 2 schakelaars.......
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #15
En bleekwater is absoluut geen waterstofperoxide.

Alhoewel ze allebei (ongeveer) hetzelfde effect hebben, zijn het twee totaal verschillende stoffen met totaal verschillende chemische samenstelling.

Zo is papier bleken met bleekwater (chloor) milieuonvriendelijk en met waterstofperoxide (H2O2) veel minder slecht voor het milieu!
 

Intersloop

  • #16
Die schakelaars heb ik gezien maar dat is em niet. Je bedoelt met de blauwe hendel? Als ik met de hand bedient hoor ik ergens wat klikken maar krijg nog steeds geen water.

Groeten.
 

Co de Witgoedman

  • #17
En nou niet zeggen dat dat hem niet is, de bovenste bepaalt de watertoevoer en wordt door een hendel bediend, de onderste is de overloop en veiligheidsschakelaar en bedient de pomp.
 

Intersloop

  • #18
Maar het is in elk geval niet die schakelaar wat niet werkt. Alle twee werken, ik heb het met de hand bedient en met een ohmmeter gemeten. Zij maken kontakt.

Zoals ik zei als ik met de hand bedient hoor ik ergens wat klikken maar komt nog steeds geen water. In de verschillende threats lees ik dat problemen zoals ik die heb te maken heeft met vervuilingen in de labyrint. Is dit juist of niet?

Nu doet de machine trouwens plotseling wel goed.


Alle verdere berichten van dit onderwerp zijn in verband met moddergooien naar onze vaste beantwoorders verwijderd.

Dit onderwerp is hiermee beëindigd. Site-admin.
 

Intersloop

  • #19
(Als nieuw onderwerp geplaatst, site-admin)

Ik had problemen met een Siemens vaatwasser. Hier op het forum zijn er een aantal threats die wijzen op dezelfde problemen. Machiene neemt geen water en een motor blijft hoorbaar draaien.

Fout werd uiteindelijk gevonden in een klep in het labyrint links boven, die door zwarte schimmel aanslag bleef hangen. Schoongemaakt en zaakje werkt weer.

Nu de oorzaak. Ik heb een afvoer die hoog ligt omdat dat vroeger bij oude machines nodig was. Daardoor bleef er altijd water liggen tot dat hoogste punt in de labyrint met gevolgd schimmel. De klep zit ook precies daar en die bleef door de schimmel hangen. Dus als je de schimmel alleen maar schoonmaakt krijgt je na verloop van tijd weer die schimmel.

Ik heb nu de afvoer een stuk lager gelegd. Daardoor zal minder water blijven liggen en als er dan schimmel is treedt dat op een lager punt op en niet bij die klep.

Groeten,
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #20
Bedankt voor uw melding en mooi dat uw probleem opgelost is, het topic kan dus op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu