Siemens vaatwasser, probleem met water, wat is dit onderdeel

ArV1

  • #1
Siemens vaatwasser 64m361


Afgelopen week bleef de vaatwasser door draaien en stopte deze niet. Het bleek dat hij ook niet warm werd en servies niet droog.
Hij liet ook de storing "1" zien.

Heb verschillende forum posts bekeken (dank iedereen !)en ben aan de slag gegaan.

- Heb hem open gemaakt
- Heb het labyrint schoon gemaakt (met bleek, het hoekje linksboven is weer helemaal schoon)
-heb vlotterkamer en niveauschakelaar schoon gemaakt
- bodemplaat gecontroleerd, deze is droog

Daarna weer aangesloten, maar helaas doet het niet. Hij geeft geen water. Als ik er zelf water in giet draait hij wel rond.
- heb de pomp aan de binnenzijde gecontroleerd op vuil/glas, etc. Deze is schoon. De pompt draait, je voelt wel wat weerstrand maar niet zwaar.
- heb de slang/kraan gecontroleerd op vuil/kalk in filter en er komt water uit de kraan

Niet gedaan: de slang aan de voorzijde (vanaf vlotterkamer en niveauschakelaar) schoon gemaakt. Als ik de plaat weghaal die er voor zit (met 2 schroefjes), zit er een deel van de bedrading aanvast, welk met een wit plastic plaatje uit de deur naar beneden komt. Ik durf dat niet echt los te maken.

Als ik nu onder het labyrint naar binnen kijk, zie daarachter ik een soort blauw plastic 'vat'. Deze lijkt ook heel vuil. Kan iemand aangeven wat dit is? Is dat eenvoudig schoon te maken? Kan dit ook de oorzaak van de storing zijn?

Alvast dank !
 

ArV1

  • #2
Heb het gebracht tot de printplaat. Daar zat een zwarte soldeerpunt aan de andere kant van een relais. Relais besteld, oude gedesoldeerd. Wat oefenen met solderen. Nieuwe erop,doet het weer !!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu