Problemen met mijn cervax 4000

Ed Spuij

  • #1
Ik heb reeds 9 jaar een cervax 4000 hangen. de eerste jaren werkte hij probleemloos.
Op een gegeven moment kwam ik midden in de nacht beneden en leek het wel een sauna.
Ik ging op onderzoek uit en kwam tot de ontdekking dat de censor die op de aanvoeg leiding behoort te zitten los hing .Het plastic nokje waar de veer aanzit was afgebroken.
Ik heb daarop de censor met een paar Ty Raps tegen de leiding aan getrokken, maar sindsdien werkt hij niet meer naar behoren .
Mijn vraag is moet de sensor strak tegen de leiding zitten of moet hij hem net raken ? sinds deze tijd is de cervax ontregeld.
Ik heb zelf zitten proberen hem weer goed te krijgen maar weet niet precies waar hij op moet staan.
Ik heb nu stooklijn van de FS 171 staan op 2.0 de schakeldifferentie staat op 12, maar het duurt mijn veel te lang voor dat het lekker wordt in huis.
De ketel watertemparatuur komt bij een buiten temparaturr van ca 0 graden niet boven de ca 65 graden is dit voldoende of moet het water heter worden.
wie kan mij verder helpen. [/b]
 

Xr8

  • #2
In de sensor zit een veer aan het zwarte meetpunt, deze dient strak op de leiding te zitten en is prima met t raps te doen.

Is de sensor mogelijk defect? Als u op het zwarte knopje drukt dan kunnen de aanvoer, buiten en ruimtetemperatuur uitgelezen worden. Kijk eens of hier aannemelijke waarden verschijnen. Als de aanvoer of buitenvoeler defect is dan kan dit rare situaties geven.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu