Wat is er aan de hand met mijn awb Thermomaster hrg22g?

Dsterk

 • #1
In het huurhuis waar ik woon hangt een awb Thermomaster hrg22g uit 2003. Ik woon er nu 2 jaar en in die 2 jaar is er al 2 keer een monteur geweest die de ontsteekpen en de waterdruksensor heeft vervangen. Helaas zijn de problemen die ik heb daaarmee niet opgelost. Ik zal dus weer een monteur moeten laten koen, de huiseigenaar doet niet moeilijk maar ik wil nu toch onderhand wel een keer het goede laten vervangen dus ik dacht ik ga eerst op onderzoek uit. De problemen zijn:
- Ongeveer 1 keer per maand moet de ketel gereset worden, hij geeft dan melding f1, f4 of f13(dit wisselt)
- Als er geen warm water of verwarming gevraagd wordt slaat de ketel toch regelmatig zo'n 30 seconden aan. Vaak is als de ketel actief is dan een zwaar rommelend geluid te horen, alsof het ontweert een zwaar dreunend geluid dat zich meerdere keren met een korte tussenpauze herhaalt(dit geluid hoor je ook vaak kort als er wel verwarming of warm wate rwordt gevraagd maar niet altijd)
- Regelmatig wil de ketel niet goed starten, hij sprignt dan aan geeft warm water en valt na een seconde of 3 weer uit dan zakt de watertemperatuur terug maar 2 seconden later ofzo springt hij weer aan. dit aan en uitspringen herhaald zich dan minstens 10 keer voordat de ketel echt warm water gaat geven dus je moet meestal rond de 5 minuten wachten voordat je echt warm water hebt.
Ik vraag me af of iemand aaan de hand van deze symptomen kan zeggen wat er aan de hand is(tijdens dat aan en uitspringen komen er trouwens geen meldingen op het display. Ook is de waterdruk goed. Alvast heel erg bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Obelix2

  Specialist Witgoed
  • #2
  Ik denk dat dit toestel eens goed afgesteld moet worden op O2
   

  Dsterk

  • #3
  Sorry ik ben niet zo heel erg thuis in deze materie. Wat is goed afstellen op O2? En wie kan dat doen in de buurt van Tilburg? Heb nu 2 keer de firma beekmans gehad maar die meneer bleef de tweede keer na het vervangen van de waterdruksensor rustig toekijken hoe de ketel 10 keer niet aansloeg zei(op mijn opmerking dat hetzelfe probleem dus nogsteeds speelde) "nee hoor is gewoon lucht" ging weg toen hij het uiteindelijk deed en vond het daarmee prima. Mar kan je me ook uitleggen waar dat dreunende geluid vandaan komt, is dat gevaarlijk?
   

  Obelix2

  Specialist Witgoed
  • #4
  Wij beoordelen niet andermans werk.
  Je moet iemand hebben die CO2-O2. Afstellen laten. Wie dat kan daar in de buurt weet ik niet.

  Ik zou de namen even er uit halen.


  Dat dreunende geluid is duidelijk dat de afstelling noet correct is
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #5
  Je gas/lucht mengsel is niet juist afgesteld hierdoor krijg je zgn. plofstarten(dreun bij starten) Brommen en afslaan bij branden.De installateur hoort dit gewoon te kunnen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu